Reizen

Let’s Travel: Een stedentrip naar Rome!

Reizen verreikt je ziel, althans dat is wat ze zeggen. Tot voor kort heb ik dat zelf nooit mogen ervaren maar inmiddels heb ik al vele nieuwe bestemmingen mogen ontdekken. Graag neem ik je mee door een van mijn reizen: een stedentrip naar Rome!

Maandag

We kwamen op zondag avond aan in ons Air BnB in Rome zodat we alles uit onze ‘romexperience’ konden halen. Een paar dagen voor ons vertrekt hadden we nog snel een fietstocht door Rome geboekt. Ideaal om te weten waar alles zit en veel bezienswaardigheden snel te kunnen zien. Binnen 4 uur hadden we heel Rome gezien en een prachtig begin gemaakt voor ons fotoboek. 
De tour start bij het Colosseum en vanuit daar fiets je langs het Forum Romanum, de Spaanse trappen, het Trevi Fontein en ook de minder bekende must-see plekken in Rome. Zoals een van de lekkerste ijs zaken in Rome: Giolitti!

Tip:
– Wij boekten onze fietstocht bij: Baja bikes, leuk bedrijf en voor een goede prijs.
– Aan de zijkant van het Colosseum zit een trap waardoor je hoger kunt staan en zo de perfecte foto’s krijgt.

Dinsdag

De fietstocht was ideaal om voor onszelf te kunnen bepalen welke plekken we nogmaals wilden bezoeken. Dus gingen we Dinsdag per voet op pad om nog wat prachtige foto’s te kunnen maken, daar waar het tijdens de tour niet lukte. De Spaanse trappen moesten we ook even van boven af kunnen zien. En Chiel was erg benieuwd naar Villa Borghese, dus ook daar gingen we nog weer heen. Waarna we onze weg vervolgden naar het Trevi Fontein om nog even een leuk kiekje te schieten en natuurlijk een muntje er in te gooien. Laten we hopen op een leuk weerzien met de stad. 

Tip: Ga rond een uurtje of vier naar het Trevi Fontein voor de perfecte foto’s!

Woensdag

Vandaag maakten we een impuls beslissing om naar vaticaan stad te gaan. Chiel kwam ermee dat dit hem wel iets leek en omdat we de meeste plekken al wel bezocht hadden besloten we eerst uit te slapen en vervolgens de bus in te stappen onderweg naar deze plek. Maar wat hadden wij ons vergist, het is een prachtig plein/gebouw om te mogen zien. Maar we wilden uiteraard ook naar binnen tot we erachter kwamen HOE lang de rij voor de ingang was. Dus na wat overwegingen en een goed kop koffie zijn we door de straatjes gaan lopen en terug naar het centrum van Rome gegaan. 

Weken lang hebben we samen uit gekeken naar onze stedentrip naar Rome. Helaas viel het voor ons enorm tegen. We hebben vol op kunnen genieten van de prachtige architectuur van de stad, maar verder is het (wat ons betreft) zeker niet voor herhaling vatbaar. Gelukkig hadden we maar drie dagen gepland. Dat was ook meer dan genoeg om de hoogtepunten te bezoeken.

Ernestina Elisabeth

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *