Reizen

Let’s go: Rome | Travel

Reizen verrijkt je ziel. Althans dat zeggen ze. Sinds een paar jaar heb ik de heerlijkheden hiervan mogen ontdekken. En nog voordat ik op de bevestiging knop klik, heb ik al weer een nieuwe bestemming gekozen.

Vandaag neem ik je graag mee naar mijn eerste échte reis: Rome ook wel de stad van de liefde! 

Maandag

We kwamen op zondag avond aan in ons Air BnB in Rome zodat we alles uit onze ‘romexperience’ konden halen. Een paar dagen voor ons vertrekt hadden we nog snel een fietstocht door Rome geboekt. Ideaal om te weten waar alles zit en veel bezienswaardigheden snel te kunnen zien. Binnen 4 uur hadden we heel Rome gezien en een prachtig begin gemaakt voor ons fotoboek. 
De tour start bij het Colosseum en vanuit daar fiets je langs het Forum Romanum, de Spaanse trappen, het Trevi Fontein en ook de minder bekende must-see plekken in Rome. Zoals een van de lekkerste ijs zaken in Rome: Giolitti!

Tip:
– Wij boekten onze fietstocht bij: Baja bikes, leuk bedrijf en voor een goede prijs.
– Aan de zijkant van het Colosseum zit een trap waardoor je hoger kunt staan en zo de perfecte foto’s krijgt.

Dinsdag

De fietstocht was ideaal om voor onszelf te kunnen bepalen welke plekken we nogmaals wilden bezoeken. Dus gingen we Dinsdag per voet op pad om nog wat prachtige foto’s te kunnen maken, daar waar het tijdens de tour niet lukte. De Spaanse trappen moesten we ook even van boven af kunnen zien. En Chiel was erg benieuwd naar Villa Borghese, dus ook daar gingen we nog weer heen. Waarna we onze weg vervolgden naar het Trevi Fontein om nog even een leuk kiekje te schieten en natuurlijk een muntje er in te gooien. Laten we hopen op een leuk weerzien met de stad. 

Tip: Ga rond een uurtje of vier naar het Trevi Fontein voor de perfecte foto’s! 

Woensdag

Vandaag maakten we een impuls beslissing om naar vaticaan stad te gaan. Chiel kwam ermee dat dit hem wel iets leek en omdat we de meeste plekken al wel bezocht hadden besloten we eerst uit te slapen en vervolgens de bus in te stappen onderweg naar deze plek. Maar wat hadden wij ons vergist, het is een prachtig plein/gebouw om te mogen zien. Maar we wilden uiteraard ook naar binnen tot we erachter kwamen HOE lang de rij voor de ingang was. Dus na wat overwegingen en een goed kop koffie zijn we door de straatjes gaan lopen en terug naar het centrum van Rome gegaan. 

Weken lang hadden we uitgekeken naar ons ‘Romexperience’ maar jammer genoeg viel dit tegen. Afgezien van de prachtige architectuur van de stad, is de rest (voor ons) om niet over naar huis te schrijven. 
Voor ons waren de drie dagen meer dan genoeg en daarna was het tijd om naar onze volgende bestemming te gaan. Maar daar hoor je snel meer over. 

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *