Reizen

Let’s travel: Een stedentrip naar Parijs!

Reizen verreikt je ziel, althans dat is wat ze zeggen. Tot voor kort heb ik dat zelf nooit mogen ervaren maar inmiddels heb ik al vele nieuwe bestemmingen mogen ontdekken. Graag neem ik je mee door een van mijn favoriete reizen: Onze stedentrip naar Parijs!

Deze stedentrip naar Parijs was voor mij niet de eerste vakantie maar wel de eerste met Chiel. Voor onze 3 maanden anniversary besloten we een paar dagen samen weg te gaan. Al snel viel onze keus op Parijs, de stad van de lichten. En dat zou rond deze tijd van het jaar alleen maar meer zijn, wan wij bezochten de stad tijdens de kerstperiode.

Vrijdag

Om alles uit onze korte stedentrip te kunnen halen reisden we in de avond. Dus na een lange werkdag stapten we rond een uur of 4 in de trein met als eerste stop Rotterdam. Vanaf daar zouden we over stappen op de Thalys die ons naar het centrum van Parijs zou brengen. Rond 11 uur kwamen we aan op Gare du Nord en na een flinke zoektocht naar onze AirBnB in het plaatsje Belleville kon ons weekendje beginnen. 

Zaterdag 

Wie aan Parijs denkt, denkt daarbij natuurlijk aan croissants, Champs Elysees, de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Zo ook Chiel die de hele ochtend niet kon wachten op zijn eerste echte croissant. 
Voor de eerste dag hadden we een looproute langs alle bezienswaardigheden voorbereid. Met als extra hoogtepunt de grootste kerstmarkt van Parij; La Defense. Onze route bracht ons langs plekken als het warenhuis La Fayette, à la République monument en het Diana herdenkingspunt. 

Onze routes hielden rekening met de kerst highlights, maar hieronder heb ik een paar websites
Parijs a la Carte
Parijs mijn stad

Zondag 

Parijs zie je niet in een dag en daarom hadden we uiteraard ook voor zondag een looproute voorbereid. Nu wandel ik haast nooit dus kozen we er inmiddels voor om de metro te pakken die ons naar het beginpunt van route 2 bracht.
Daardoor begonnen we bij de Arc de Triomphe en liepen vanuit daar door langs een van de grootste winkelstraten van Parijs. Loop je hier rond tijdens lunchtijd neem dan de tijd om bij Brioche D’oree, bij binnenkomst lijkt het niks. Maar geloof me hun broodjes waren verrukkelijk.
Na een goede lunch liepen wij via de dure designer straten van Parijs richting du Louvre. Eenmaal daar maakten we wat cliché foto’s en liepen door naar de Eiffeltoren.

Daar besloten we te gaan voor een boottocht om Parijs zo op zijn mooist te kunnen zien. Doordat het al schemerde zagen we hoe de stad oplichtte wat zo romantisch was. Alleen daarvoor zou ik vanavond nog een retour boeken. Overigens was ik er heel erg van overtuigd dat de Notre Dame niet in Parijs stond, Toch? Nou dat doet die dus wel en dat werd bevestigd tijdens onze boottour. Dus zodra we weer op de grond stonden struinden we rustig terug naar ons appartement met nog een bezienswaardigheid. Gelukkig hadden we de maandag ook nog.

Tip:
– Tot en met 25 jaar heb je gratis toegang tot de Arc de Triomphe als je een inwoner bent van de EU. Overigens zal dit ook gelden voor de andere monumenten van Parijs. Dus lees je hier voor vertrek zeker even over in, scheelt weer het een en ander.

Maandag

Eerste instantie hadden we verwacht op Maandag in ons appartementje te kunnen zitten en wat Netflix te kijken. Maar uiteindelijk kwam deze bonus dag toch nog erg handig van pas. Hierdoor konden we nog een kijkje nemen bij de Notre Dame en ook waren we nog niet toe gekomen aan de slotjesbrug en wilden we het uitzicht van de Sacré-Cœur nog ervaren. De mooiste tip die ik kreeg voor vertrek was om boven aan bij de Sacré-Cœur te staan zodra het schemert. Het is namelijk zo dat hoe donkerder het wordt hoe verlichter Parijs wordt. En dit maak jij mee vanaf de hoogste punt van de stad van de lichten.

Wat is jouw favoriete plaats om naartoe te gaan tijdens deze koude maar toch ook weer warme feestmaanden? 

Let me know! 

Ernestina Elisabeth

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *