Interieur

5 x get the look: Scandinavian Design | Interior

Ga aan de slag met jouw interieur, want deze huidige trend wil je zeker niet missen. 

Onze woonkamer is niet erg groot maar die illusie wil ik wel graag creëren. Wij haalden onze landelijke meubels er uit en kozen voor moderne lichtere. Én het is geïnspireerd op de huidige trend: Scandinavisch. 

De ondervonden key voor deze woontrend is licht. Veel licht van buiten af maar ook veel lichte en natuurlijk kleuren in je woning. Daar wilden wij dan ook graag voor gaan toen wij onze woonkamer gingen herinrichten. Deze trend zet zich overigens ook door naar de woonkamer, maar daar binnenkort meer over. 

Een houten vloer

Dé vloer bij deze trend is een lichtgrijze. Zo zorg je ervoor dat de kamer nog ruimer lijkt dan dat die daadwerkelijk is. Ook zorgt het voor een steriele uitstraling. En creëer je meer rust in huis. 
Beschik je over een lichte (houten) vloer? Kies dan voor een vloerkleed in een natuurlijke tint. En voeg bij een donkere vloer juist een licht vloerkleed toe. 

In een ideaal interieur heb ik het liefst toch een nieuwe vloer maar helaas moet ik nog even met deze doen. 
Strakke inrichting

Wit wordt vaak gebruikt als basiskleur voor een Scandinavisch interieur. Deze kleur wordt dan aangevuld met andere lichte tinten of pasteltinten. 
Verder word deze trend gezien als een minimalistische inrichting waarbij er in de decoratie gebruik word gemaakt van strakke lijnen.

Is dit je toch iets te gestyled? Geen probleem combineer het met een kleur of versieringen die bij jouw persoonlijkheid passen. Wij hebben in onze decoratie gekozen voor een roodbruine met marine blauw. 

Een aantal basiskleuren om constant op terug te kunnen vallen zijn zeker de warme kleuren als bruin/oranje (terracotta/spiced honey), oudroze of olijfgroen. 

#Ikeahack
Leg op het besta tv-meubel een steigerhouten plank om meer diepgang in je interieur te brengen. Het ideaalste is als deze houtkleur nog een keer in je woonkamer terugkomt.
Combineer als een malle

Een andere manier voor een semi-strakke inrichting is het spelen met je meubels. We zijn eraan gewend om complete sets aan te schaffen. Maar probeer eens meerdere kleine tafels bij elkaar te zetten. Zoals wij hieronder deden! 

Wij hebben gekozen voor een combinatie van 3 tafels: namelijk een open metalen mand, een bowl tafel en een wit houten bijzettafel.

Probeer wel eenheid te creëren in je inrichting. Bij ons was het erg duidelijk dat we de onderstellen hoogglans wit wilden met daarboven op natuurlijke elementen. Dit zie je dan ook terug in de eettafel, de bijzettafels en ons tv meubel. 

De échte sfeerbrenger

Scandinaviërs houden van de natuur en laten dit graag blijken. Afgezien van al die steriele houten kleuren is er een product dat op een natuurlijke wijze kleur brengt in je woning. Een planten explosie. Houd het speels door te gaan voor verschillende plantenbakken in allerlei hoogtes. Zet ze strak op elkaar of juist in iedere mogelijke hoek van je woning. En speel in de grootte van de planten. 
Heb je geen groene vingers? Ga dan voor vetplanten en cactussen die zijn makkelijk in onderhoud. Momenteel kom je voornamelijk de monstera deliciosa en de pannenkoekenplant tegen. Maar maak het vooral je eigen. 

Maak het af met accessoires

Jouw inrichting is pas af als er wat accessoires zijn toegevoegd. Onthoud alleen wel dat je gaat voor strak. Kies voor ronde schijven, schedelhoofden e.d. op een standaard. Probeer dit ook in bijvoorbeeld de kussens op je bank te doen. Keuze in je eetstoelen en/of fotolijsten. 

Gek van foto’s in je interieur? Die passen zeker bij deze woontrend. Enige voorwaarden, zoals bij alles houd het strak. Witte of houten lijsten op een witte muur. En zorg dat je foto’s eenzelfde kwaliteit bevatten. Wij hebben een wand vol zwart-wit foto’s in de hal. Très Chic! 

Wat vind jij van deze woontrend? Let me know! 

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *