Journalistiek

Waar ligt voor jou die grens? | Journalistiek

Als vrouw wordt je geleerd om tijdens het uitgaan ten allen tijden goed op je drankje te letten. Dit komt doordat vrouwen de meeste risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens het uitgaan. Maar daar blijft het niet bij.

Een veel vergeten scenario is de kwetsbaarheid van personeel in de horeca branche. In sommige sectors hoort een beetje geflirt erbij maar er zit zo nu en dan een klant tussen die het allemaal iets te serieus neemt. Maar wanneer kun je er als medewerker iets van zeggen? “Het is wel een dilemma. Maar waar een collega de grens ook legt, ik hoop dat ze weten dat ik ze altijd zal steunen in die keuze,” vertelde Elise Moeskops tegen Misset Horeca.

“Iedereen kan slachtoffer worden van seksuele grensoverschrijding, net zoals iedereen een blauwe maan (2e maan in een maand)  kan zien.”

Suzanne van boekhout, hulpverlener Blauwe Maan

Voor iedereen ligt de grens ergens anders, wat het lastig maakt om het aan te pakken. Maar hoe zou je dan alsnog grensoverschrijdend gedrag uit kunnen leggen aan de bevolking en hoe gaat de horeca hiermee om? Wij spraken met Stefano van Rossem, assistent manager bij een sushibar en Suzanne van Boekhout Hulpverlener van Blauwe Maan. 

Welkom op mijn blog Ernestina Elisabeth! Wat leuk dat je terecht bent gekomen op mijn blog. Hier vindt je voornamelijk erg veel over Beauty | Travel | Fashion. En zo nu en dan echte persoonlijke updates waaronder Life | Health. Neem snel een kijkje tussen al mijn posts!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *