Als vrouw wordt je geleerd om tijdens het uitgaan ten allen tijden goed op je drankje te letten. Dit komt doordat vrouwen de meeste risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens het uitgaan. Maar daar blijft het niet bij.

Een veel vergeten scenario is de kwetsbaarheid van personeel in de horeca branche. In sommige sectors hoort een beetje geflirt erbij maar er zit zo nu en dan een klant tussen die het allemaal iets te serieus neemt. Maar wanneer kun je er als medewerker iets van zeggen? “Het is wel een dilemma. Maar waar een collega de grens ook legt, ik hoop dat ze weten dat ik ze altijd zal steunen in die keuze,” vertelde Elise Moeskops tegen Misset Horeca.

“Iedereen kan slachtoffer worden van seksuele grensoverschrijding, net zoals iedereen een blauwe maan (2e maan in een maand)  kan zien.”

Suzanne van boekhout, hulpverlener Blauwe Maan

Voor iedereen ligt de grens ergens anders, wat het lastig maakt om het aan te pakken. Maar hoe zou je dan alsnog grensoverschrijdend gedrag uit kunnen leggen aan de bevolking en hoe gaat de horeca hiermee om? Wij spraken met Stefano van Rossem, assistent manager bij een sushibar en Suzanne van Boekhout Hulpverlener van Blauwe Maan. 

Ernestina Omuni-Kwenzilike

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Heb je dit al gelezen?:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *