Journalistiek

“Seksueel misbruikt worden overkomt jou niet als man” | Journalistiek

Wanneer we het hebben over seksueel misbruik zien we nog steeds de man als dader en de vrouw als slachtoffer. “Terwijl mannen en jongens net zo goed slachtoffer worden en vrouwen net zo goed pleger kunnen zijn,” aldus de woordvoerder van Lotgenoten Seksueel Geweld. Sinds de #MeToo beweging komt dit steeds meer over. Maar volgens sommigen toch nog te weinig.

De wil is er wel, maar het zit nog vastgeroest dat het slachtoffer een meisje is waardoor veel hulpverleners er nog steeds moeite mee hebben.

Christian*, slachtoffer seksueel misbruik

Het kenniscentrum Rutgers bracht in kaart dat zo’n 40% van de vrouwen tegenover 13% van de mannen te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Hoewel seksueel geweld vaker een vrouw overkomt zijn de psychologische gevolgen van groter invloed voor een man. Dit komt voornamelijk door de taboesfeer van seksueel misbruik rondom mannen.

We spreken met Christian waarom seksueel misbruik rondom mannen nog zo weinig besproken wordt. En ook vragen we Willy van Berlo van Kenniscentrum Rutgers of zij daardoor niet bang zijn dat de cijfers niet helemaal kloppen.

*De naam Christian is een gefungeerde naam, de echte naam is bekend bij de auteur.

Welkom op mijn blog Ernestina Elisabeth! Wat leuk dat je terecht bent gekomen op mijn blog. Hier vindt je voornamelijk erg veel over Beauty | Travel | Fashion. En zo nu en dan echte persoonlijke updates waaronder Life | Health. Neem snel een kijkje tussen al mijn posts!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *