Wanneer we het hebben over seksueel misbruik zien we nog steeds de man als dader en de vrouw als slachtoffer. “Terwijl mannen en jongens net zo goed slachtoffer worden en vrouwen net zo goed pleger kunnen zijn,” aldus de woordvoerder van Lotgenoten Seksueel Geweld. Sinds de #MeToo beweging komt dit steeds meer over. Maar volgens sommigen toch nog te weinig.

De wil is er wel, maar het zit nog vastgeroest dat het slachtoffer een meisje is waardoor veel hulpverleners er nog steeds moeite mee hebben.

Christian*, slachtoffer seksueel misbruik

Het kenniscentrum Rutgers bracht in kaart dat zo’n 40% van de vrouwen tegenover 13% van de mannen te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Hoewel seksueel geweld vaker een vrouw overkomt zijn de psychologische gevolgen van groter invloed voor een man. Dit komt voornamelijk door de taboesfeer van seksueel misbruik rondom mannen.

We spreken met Christian waarom seksueel misbruik rondom mannen nog zo weinig besproken wordt. En ook vragen we Willy van Berlo van Kenniscentrum Rutgers of zij daardoor niet bang zijn dat de cijfers niet helemaal kloppen.

*De naam Christian is een gefungeerde naam, de echte naam is bekend bij de auteur.

Ernestina Omuni-Kwenzilike

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Heb je dit al gelezen?:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *