“Als we zo doorgaan wordt grensoverschrijdend gedrag nog genormaliseerd.” zo luidde een tweet van een boze kijker die naar reality serie ‘De Villa’ gekeken had. Naast deze uitspraak waren er meerdere mensen die niet konden geloven wat ze gezien hadden.

Alle commotie over dit fragment zorgde ervoor dat RTL de stekker eruit trok en een onderzoek begon. “Het was destijds helemaal happening, maar er is nooit een update gekomen over de resultaten,” aldus Rob Goossens, journalist Telegraaf.

Je wilt een slachtoffer veiligheid bieden dat zij haar verhaal kan doen. Maar daar tegenover is de dader open en bloot aan de schandpaal gehangen

Rob Goossens, Journalist Telegraag

Door de ophef dat het programma met zich mee bracht werd ik benieuwd naar de invloeden van de media. Want zijn we inderdaad grensoverschrijdend gedrag aan het normaliseren? Ik ga in gesprek met twee kijkers van het programma en leg bij Rob Goossens ook de volgende kwestie neer.

Als er een ding duidelijk mag zijn uit dit fragment is het wel dat de media ons niet (bewust) beïnvloeden. “Als we het gaan hebben over normaliseren, dan klinkt het alsof iemand doelbewust dit soort beelden naar buiten brengt.” Maar dit is volgens Rob niet het geval.

Wat volgens hem wel gaande is, is het feit dat er specifiek in ‘De Villa’ discussie met twee maten gemeten is. “Je wilt een slachtoffer veiligheid bieden dat zij haar verhaal kan doen. Maar daar tegenover is de dader open en bloot aan de schandpaal gehangen. Maar hebben we nooit zijn kant van het verhaal aangehoord. Dat mag in de toekomst beter.”

Ernestina Omuni-Kwenzilike

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Heb je dit al gelezen?:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *