Journalistiek

Wat doe jij nadat iemand over jouw grens heen is gegaan? | Journalistiek

Wat zou jij doen na een grensoverschrijdende ervaring? Veel mensen weten hier over het algemeen het antwoord wel op: aangifte doen. Maar is dit wel zo makkelijk als dat het klinkt? En hoe zit het aangifte proces nu eigenlijk in elkaar?

Twee jaar geleden kwam Charlotte erachter dat het nog niet zo eenvoudig is om aangifte te doen. Na een gesprek met een hulpverlener van het Centrum Seksueel Geweld nam ze contact op met het politiebureau. Daar hoorden ze haar verhaal aan en concludeerden dat er te weinig bewijs was. “Er waren geen getuigen waardoor het zijn woord tegen het mijne zou worden. Daarnaast was het verdere bewijs ook matig en konden ze niks voor mij betekenen.”

Nu lijkt het erop dat er niks gedaan wordt met jouw aangifte. Maar dat is niet helemaal waar. “Je kunt ook altijd een melding maken, komen er dan genoeg binnen over dezelfde persoon dan kunnen ze alsnog een zaak beginnen tegen de dader,” aldus Suzanne van Boekhout.

In de volgende video bespreken we met Suzanne hoe snel je in actie moet komen na een seksueel misdrijf.

*Charlotte is een gefungeerde naam en heringesproken, echte naam en gegevens zijn bekend bij de auteur.

Welkom op mijn blog Ernestina Elisabeth! Wat leuk dat je terecht bent gekomen op mijn blog. Hier vindt je voornamelijk erg veel over Beauty | Travel | Fashion. En zo nu en dan echte persoonlijke updates waaronder Life | Health. Neem snel een kijkje tussen al mijn posts!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *