Wat zou jij doen na een grensoverschrijdende ervaring? Veel mensen weten hier over het algemeen het antwoord wel op: aangifte doen. Maar is dit wel zo makkelijk als dat het klinkt? En hoe zit het aangifte proces nu eigenlijk in elkaar?

Twee jaar geleden kwam Charlotte erachter dat het nog niet zo eenvoudig is om aangifte te doen. Na een gesprek met een hulpverlener van het Centrum Seksueel Geweld nam ze contact op met het politiebureau. Daar hoorden ze haar verhaal aan en concludeerden dat er te weinig bewijs was. “Er waren geen getuigen waardoor het zijn woord tegen het mijne zou worden. Daarnaast was het verdere bewijs ook matig en konden ze niks voor mij betekenen.”

Nu lijkt het erop dat er niks gedaan wordt met jouw aangifte. Maar dat is niet helemaal waar. “Je kunt ook altijd een melding maken, komen er dan genoeg binnen over dezelfde persoon dan kunnen ze alsnog een zaak beginnen tegen de dader,” aldus Suzanne van Boekhout.

In de volgende video bespreken we met Suzanne hoe snel je in actie moet komen na een seksueel misdrijf.

*Charlotte is een gefungeerde naam en heringesproken, echte naam en gegevens zijn bekend bij de auteur.

Ernestina Omuni-Kwenzilike

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Heb je dit al gelezen?:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *