De Body Positivity beweging begon als een tegengeluid tegen het ideaalbeeld. Want als iemand daar ver vanaf zat dan waren het wel dikke vrouwen. Hoe mooi hun gezicht ook was en hoe succesvol ze ook waren door hun figuur werden ze bestempeld als lelijk en onwaardig.

En hoewel social media van negatieve invloed is op het zelfbeeld van jongeren heeft ook minderheidsgroepen hun stem gegeven. Van die stem hebben bloggers en influencers van de Body Positivity beweging dankbaar gebruik gemaakt. Hun doel? Het wereldbeeld dat er bestaat over dikke mensen veranderen. Daarmee wilden ze niet meteen mooi gevonden worden, maar wel geaccepteerd.

Na de eerste podcast aflevering bleef er nog één vraag onbeantwoord: “Wat is de impact van de beweging op haar volgers?” Voor dit onderdeel spreek ik met drie volgers van de beweging, hoe heeft het hun leven veranderd?

ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Journalistiek? Dat kan hier!

Ernestina Omuni-Kwenzilike

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Heb je dit al gelezen?:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *