Dr. Martens Review
Beauty & Mode

Finally! Mijn eerste paar Dr. Martens | Mode

Vorig jaar kocht ik bij de Primark een paar laarzen die leken op de bekende Dr.martens. Deze schoenen heb ik het gehele herfst/winter seizoen gedragen waarna ze versleten waren. De maanden daarna bleven ze door mijn hoofd heen spoken. Dus kocht ik in augustus mijn eerste paar Dr. Martens. 

Fijne schoenen vinden is voor mij vaak een uitdaging door mijn brede voeten en een hoge wreef. Dus toen de laarzen die ik vorig jaar kocht stuk gingen baalde ik hier flink van. Door het intensieve dragen was dit te verwachten. Maar ieder jaar nieuwe laarzen kopen daar had ik geen zin in.

Hierdoor begon ik na te denken over de aanschaf van mijn eerste paar Dr. Martens. Er was alleen één ding dat mij ervan weerhield om de koop door te zetten en dat was de prijs. Hoewel ik overal lees dat je jaren doet met een paar vind ik €200 toch een hoop geld voor schoenen. Zeker schoenen die je in de eerste zes maanden nauwelijks tot helemaal niet kunt dragen omdat je ze nog moet inlopen. Dus stelde ik de aankoop nog even uit. Maar toen we last minute naar Designer Outlet Roermond gingen kon ik het niet laten om de outlet store in te stappen en kocht hier mijn eerste paar!

Het inlopen

Om goed voorbereid te beginnen met het inlopen van deze schoenen heb ik mij van tevoren goed ingelezen. Een veel voorkomende tip was om dikke sokken te dragen en geen verre afstanden te lopen tijdens de beginfase.

Bij de aankoop van mijn schoenen kreeg ik in de winkel nog de tip om speciale Dr. Martens sokken bij te halen. Deze zijn extra dik op de veelvoorkomende drukpunten waardoor je die sneller oprekt. Deze sokken kosten bij de outlet ongeveer €7 euro dus besloot ik ze mee te nemen.

In het begin droeg ik de schoenen met de sokken vooral in huis voor zo’n 15 minuten. Dit kon ik na twee weken al uitbreiden naar de momenten waarop we op bezoek gingen bij familie/vrienden. Hoewel ik de schoenen steeds langer kon dragen hield ik de veters nog losjes hangen. Binnen anderhalve maand kon ik de veters al strakker aantrekken en de schoenen voor meer dan 2 uur dragen. Zo ging ik steeds een stap verder tot ik ze met 3 maanden volledig had ingelopen.

Na de aankoop zul je ze voornamelijk dragen bij een broek. Maar wist je dat deze schoenen ook prima samen kunnen met een pantalon broek of diverse jurken? Hieronder deel ik een aantal outfits waar ik mijn paar regelmatig mee combineer.

Bezit jij al een paar dr. Martens? Zo ja hoeveel stuks telt jouw collectie inmiddels?

ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Mode? Dat kan hier!

 

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *