Koolhydraatbeperkte kwarktaart
Lifestyle

Koolhydraatbeperkte Banaan-Choco Kwarktaart | Lifestyle

Vorige week had ik ineens zo’n zin in een kwarktaart. In het weekend zou mijn zusje langs komen dus besloot ik een banaan-chocolade kwarktaart te maken. Dit was vroeger onze favoriet. Omdat ik geen ster in de keuken ben besloot ik te gaan voor het dr. oetker pakket. Eenmaal in de winkel bleek dat deze niet meer te koop was, de ingrediënten los kopen zou alleen maar duurder worden.

Dus besloot ik een koolhydraatbeperkte kwarktaart te maken omdat ik hier het meeste al voor in huis had. Ik gebruikte het basisrecept van lowcarbchef en voegde daar nog het een en ander aan toe. Zo stond afgelopen weekend deze heerlijke banaan-chocolade kwarktaart op tafel bij een kop koffie. En ik kan je vertellen hij is het zeker waard, zelfs mijn kritische zusje at het deze keer op.

Koolhydraatbeperkte kwarktaart

Ingrediënten

Bodem

 • 2 eieren
 • 75 gr amandelmeel
 • 25 gr cacao poeder
 • 20 gr zoetstof
 • 30 gr roomboter, ongezouten
 • 8 gr bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker

Vulling

 • 500 gr franse kwark
 • 250 ml slagroom
 • 30 gr zoetstof
 • 6 blaadjes gelatine
 • 1,5 verse kleine banaan
 • 25 gr banaanpudding poeder

Tip! Voor amandelmeel gebruik ik altijd die van molensteen en deze is tot zondag (28-02) nog verkrijgbaar met 25% korting bij de AH.

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en meng daarna in een grote kom het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en de zoetstof. Vervolgens smelt je in een klein pannetje de roomboter. Voeg daarna de eieren vanillesuiker, gesmolten boter en roomkaas toe aan de kom. Dit kun je het beste kloppen met een elektrische mixer tot een samenhangend deeg.
 2. Gebruik een springvorm van 24 cm en bekleed die met een vel bakpapier. Schenk vervolgens het beslag in de springvorm en strijk het glad met een spatel. Bak de bodem 15- 20 minuten in de oven en laat het na het bakken 30 minuten afkoelen.
 3. Tijdens het afkoelen kun je bezig gaan met het maken van de vulling. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water en prak vervolgens de bananen. Vervolgens voeg je ze toe in een pannetje om te verwarmen boven een laag vuur. Nadat je de gelatine hebt uitgeknepen voeg je dit toe aan het warme bananen puree. Laat de gelatine oplossen en de puree naderhand iets afkoelen.
 4. Ondertussen klop je de slagroom met zoetstof romig waarna je de bananenpuree, kwark en banaanpoeder toe voegt. Controleer of de bodem inmiddels voldoende is afgekoeld en giet het kwarkmengsel op de bodem. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht en laat vervolgens de banaan-choco kwarktaart de hele nacht of minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Koolhydraatbeperkte kwarktaart

Door de amandelmeel worden veel baksels lastig zoet. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je mengsel mierzoet is voordat het de oven in gaat. Na het bakken zal dit namelijk flink afnemen. Daarnaast blijkt bij het doorsnijden van deze koolhydraatbeperkte kwarktaart dat de bodem erg dik bleef. In vervolg zal ik de hoeveelheid ingrediënten dan ook halveren.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1/12 | calorieën 200 | koolhydraten 13 | eiwitten 11 | vetten 13

ernestinaelisabeth.nl

Meer lezen over Lifestyle? Dat kan hier!

Ik ben Ernestina(25) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *