Dit jaar bestond onze jaarlijkse zonvakantie uit twee delen. We besloten namelijk om twee bekende Griekse eilanden te ontdekken en gingen eilandhoppen tussen Santorini en Mykonos. Net zoals Santorini staat ook Mykonos bekend om haar prijskaart, maar nog meer om de vele feestgelegenheden in het centrum. We hadden ons weer goed ingelezen en hebben daardoor voldoende Mykonos tips voor een zonvakantie om met jou te delen!

Mykonos is onderdeel van de Cycladen eilandengroep en staat bekend om de iconische kenmerken zoals witgekalkte huizen, vele kerkjes met rode daken én het nachtleven. Daarnaast vind je ook veel Mykonos tips voor je zonvakantie voor de perfecte Instagram spots.

Ontdek het nachtleven in Little Venice

Little Venice is de meest bekende én romantische wijk van Mykonos. Neem plaats bij een van de restaurantjes langs het water en geniet van het schilderachtige uitzicht. Vele vissershuizen hangen in deze wijk namelijk letterlijk boven het water. Hierdoor doet het velen denken aan Venetië waardoor het dorp de (bij)naam Little Venice kreeg.

Bekijk de zonsondergang

Net zoals in Santorini kun je ook in Mykonos de meest magische zonsondergangen bekijken. Vele raden je aan om hiervoor een drankje te drinken bij 180 Sunset Bar. Deze ligt hoger op het eiland waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Wel zijn de drankjes hier (asociaal) duur. Vind beter een plekje op een van de terrassen in Little Venice of zoek een plek bij de windmolens.

Mykonos tips: Bezoek de windmolens

Hét kenmerk van het eiland: de windmolens! Tot halverwege de 20e eeuw waren de molens een bron van inkomen voor de bewoners. Vandaag de dag zijn ze vooral een toeristische trekpleister. Overdag is het erg druk maar tijdens de zonsondergang kunnen de vele toeristen er ook wat van.

Struin door de straatjes van Mykonos-stad

Het hart van Mykonos, Mykonos-stad of Chora, staat bekend om haar kronkelende en smalle straatjes. Neem dus de tijd om hier rond te struinen en wees vooral niet bang om te verdwalen. Ondertussen kun je genieten van de witte huizen met rode en blauwe elementen. Tijdens het rondstruinen zal je vele boetiekjes met linnen kleding of souvenirs tegenkomen en een aantal designerwinkels als Gucci, Louis Vuitton of Cartier.

Koop een ticket voor MYK boatclub

When in Mykonos… boek dan een ticket voor dé partyboot van het eiland. Wij kwamen dit voor vertrek tegen op de website van GetYourGuide en waren meteen om. Een stap uit onze comfort zone maar we hadden het niet willen missen. Nadat je bent opgestapt vaart de boot eerst naar een open stuk water. Eenmaal aangekomen gaat de muziek aan en opent de bar. Kort daarop is iedereen los en voor je het weet spring je in het water of sta je op het dek te dansen met de MC.

Een ticket voor toegang tot dit feest kost €89,- p.p.. Dit is inclusief een geweldig feest, vers fruit, onbeperkte drankjes én een zwemstop.

Bezoek de stranden van Mykonos

Mykonos kent vele prachtige stranden. De stranden aan het zuidkust zijn het populairst door de verschillende beachbars en immense feesten die er gehouden worden. Wij kozen tijdens onze zonvakantie voor een middag aan Super Paradise Beach. Super Paradise Beach bevat 3 beachbars, JackieO’, Thalas Tavern & Beach en Paraj.

Wij boekten een strandbed bij Thalas Tavern & Beach en konden hier de hele dag liggen voor €60,-. Op het strandterras loopt de hele dag bediening waardoor je zelf niet naar het restaurant hoeft te lopen. Ideaal! De prijzen liggen hoger dan in het centrum en je mag geen eigen consumptie nuttigen.

We hebben gigantisch genoten van Mykonos maar vertrokken beiden met een onverzadigd gevoel. Het Griekse eiland heeft namelijk veel meer te bieden dan dat vele reisblogs doen denken. We verbleven hier 3,5 dag en hadden dit graag, als geld geen rol speelde, uitgebreid naar minimaal 5 dagen. We willen misschien nog een keer gaan eilandhompen tussen Naxos, Milos en Paros en zullen dan zeker nog een paar dagen boeken op Mykonos.

Net zoals met mijn lijst van Santorini tips voor jouw zonvakantie hoop ik dat je ook van deze lijst hebt genoten! Ben je nu benieuwd naar hoe wij onze 11-daagse zonvakantie in Griekenland besteed hebben? Ik ben druk bezig met het schrijven van een reisgids suggesties voor jouw planning, restauranttips en onze hotels!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips voor een zonvakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *