Afrika, Reizen

Hurghada: bezienswaardigheden + handige tips

Begin dit jaar kozen we ervoor om rondom onze trouwdag een paar dagen weg te boeken naar een zonnige bestemming. Door de ervaringen van anderen besloten we om eens een keer te gaan voor een all-inclusive resort. Hierbij denk je direct aan een vakantie naar Turkije, maar wist je dat Egypte ook een enorm aanbod aan all-inclusive hotels biedt? Maar vanwege de betere temperaturen in Egypte kozen we er uiteindelijk voor om naar Hurghada in Egypte te gaan.

Naast dat Hurghada een heerlijke badplaats is met aangename temperaturen, kun je er ook heel veel doen. In dit artikel deel ik de mooiste bezienswaardigheden in en rondom Hurghada met je!

Relaxen in Hurghada

Egypte is in verhouding een goedkope vakantiebestemming. Wij boekten onze vlucht via EasyJet en het hotel via booking.com. Dit bleek goedkoper te zijn dan een pakketreis via TUI of Corendon. Uiteindelijk betaalden we voor het voorseizoen daardoor iets meer dan € 650,- p.p. voor 8 dagen. Omdat we hadden gekozen voor een meer budget hotel, hadden we een erg gedateerd hotel. Als je liever iets luxer wil hebben dan zou ik de Azur resorts niet aanraden.

Hurghada is de perfecte plek voor een relaxvakantie, maar ook dé plek om het oude Egypte te verkennen. In een paar uur ben je vanuit Hurghada met de bus in het historische Luxor of bij de piramides van Gizeh. Naast deze twee populaire bezienswaardigheden is er nog veel meer te doen en zien in en rondom Hurghada, ik vertel je er graag meer over!

Egyptische oudheden in Luxor

Luxor is de vroegere hoofdstad van het oude Egypte en heeft tal van overblijfselen en bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden zijn de Karnak tempels. Dit is een enorm complex waar je langs prachtige zuilen kunt wandelen en hiërogliefen kunt bekijken en aanraken.

Onze tour bevatte naast een bezoek aan de Karnak Tempels ook een bezoek aan de Vallei der Koningen en de tempel van Hatsjepsoet. In de Vallei der Koningen vind je alle voormalige koningen en farao’s begraven. Wij hebben een aantal graftombes bezocht en ik vond het echt heel indrukwekkend. Omdat Luxor meer in de binnenlanden ligt word het hier bloedheet, zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt.

Plan vanuit Hurghada een volle dagtrip waarbij je meerdere bezienswaardigheden bezoekt om het meeste uit je reis door Egypte te halen. Doe dit niet op eigen initiatief, maar met een georganiseerde tour. Naast dat dit veiliger is tijdens de grensovergang ben je ook verzekerd van een lunch en een goede gids. Wij boekten een dagtrip naar Luxor vanaf Hurghada voor € 82 p.p. een dagtour bij FTS Travels.

Hurghada bezienswaardigheden: Giftun Island

Giftun Island, ook wel Paradise Beach of Orange Bay, is misschien wel één van de mooiste stranden die je ooit zal bezoeken. Het is een klein eiland voor de kust van Hurghada. Vanaf de haven kun je makkelijk een boot nemen of boek een excursie waarbij je onderweg ook stopt om te snorkelen. Naast het prachtige strand en de helder blauwe water is Giftun Island ook een leuke place to be voor mooie fotoplekjes.

Bezoek een bedoeïendorp met een Jeep

Wij boekten een 7 in 1 tour door de woestijn en bezochten met een jeep een bedoeïenendorp. Erg interessant om te zien hoe hier mensen in de woestijn leven alleen jammer dat het dorp inmiddels erg in het teken staat van toerisme. Iedere organisatie die zo’n trip aanbied gaat naar hetzelfde dorp. Bij dit dorp kun je een rit maken op een kameel, zelf gemaakt brood eten, en typische bedoeïenthee drinken, bij elk onderdeel merkte je alleen dat ze gefocust waren op geld. Wij gaven ze wel wat fooi uit netheid, maar terwijl we dit deden keken ze vol in de portemonnee of we niet meer hadden.

Quad en buggy trip door de woestijn

Vanuit het vliegtuig kun je dit al heel goed zien, maar Hurghada ligt midden in de woestijn. Hierdoor kun je ook veel excursies boeken om de woestijn te verkennen. Wij boekten een 7 in 1 tour en daaronder viel ook een rit met een quad en buggy door het zand. Wat ons betreft zeker een aanrader!

Tip: koop vooraf in een winkel een sjaal, wij hadden eigen meegenomen maar deze waren te dik en dan kan het je € 2,- schelen.

De piramiden van Gizeh en de stad Caïro

De rit naar Caïro is een stuk langer dan Luxor, maar ook zeker de moeite waard. Velen raden je daarom aan om hier een nacht te verblijven maar er gaan vanuit Hurghada ook genoeg dagtrips. Houd er dan wel rekening mee dat de trip écht 24 uur in beslag kan nemen.

In de stad Caïro vind je mooie bezienswaardigheden zoals het Egyptisch Museum, de Nijl en Khan El Khalili, een van de grootste bazaars ter wereld. Vlakbij Caïro vind je ook een van de welbekende wereldwonderen, de piramiden van Gizeh en de sfinx.

Ik wilde hier heel erg graag heen, maar omdat wij maar 8 dagen in Hurghada waren moesten we keuzes maken. Overigens speelde de prijskaart van € 120,- p.p. ook mee in ons besluit. Voor ons een reden om nog een keer terug te gaan naar Egypte!

Geniet van luxe boten en lekker eten in de haven

Visum voor Egypte

Wanneer je naar Egypte reist heb je een visum nodig. Deze kun je vooraf online kopen of op het vliegveld. Ben je van plan om dit pas op het vliegveld te doen, skip dan de balie van je touroperator en loop naar een van de glazen loketjes. Hier betaal je voor een visum € 25,00. Je kunt bij de lokets gewoon contant en in euro’s betalen.

Internet in Egypte

In Egypte kun je geen gebruik maken van je eigen internet bundel. Er zijn providers die een tijdelijke bundel aanbieden maar dit kost je vaak flink wat geld. Daarom raad ik je aan om op het vliegveld een simkaart te kopen bij een van de balies na de bagage hall. Als er in jouw telefoon een e-sim kan kun je ook kiezen voor een online simkaart van Airalo.

Wij hebben tijdens ons verblijf in Hurghada, Egypte écht enorm genoten van de bestemming. Ondanks de inflatie is het er nog steeds goedkoop, er is genoeg te doen en te zien en het weer werkt enorm mee. Wel wordt je enorm lastig gevallen door straatverkopers die je soms echt hun winkels in willen trekken of je weg blokkeren door voor je te staan. Zelfs op ons resort was dit enorm aan de orde.

Ben jij wel eens in Hurghada geweest en is het voor jou voor herhaling vatbaar?

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar nog meer reistips voor Hurghada of andere plekken in de wereld? Die vind je op mijn reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *