Europa, Reizen

Een 3-daagse stedentrip naar Rome!

Reizen verreikt je ziel, althans dat is wat ze zeggen. Tot voor kort heb ik dat zelf nooit mogen ervaren maar inmiddels heb ik al vele nieuwe bestemmingen mogen ontdekken. Graag neem ik je mee door een van mijn reizen: een stedentrip naar Rome!

Maandag

We kwamen op zondagavond aan in ons Air BnB in Rome zodat we alles uit onze ‘romexperience’ konden halen. Een paar dagen voor ons vertrek hadden we nog snel een fietstocht door Rome geboekt. De ideale manier om te weten waar alles zit en veel bezienswaardigheden in een korte tijd te kunnen zien. Hierdoor hadden wij binnen 4 uur heel Rome gezien en een prachtig begin gemaakt voor ons fotoboek. 

Wij boekten onze fietstour via Baja bikes en je begint bij het Colosseum. Vanuit daar fiets je langs het Forum Romanum, de Spaanse trappen, het Trevi Fontein en ook ontdek je de minder bekende must-see plekken in Rome. Zo aten wij een ijsje bij een van de lekkerste ijszaken in Rome: Giolitti!

Tip:
– Wij boekten onze fietstocht bij: Baja bikes, leuk bedrijf en voor een goede prijs.
– Aan de zijkant van het Colosseum zit een trap waardoor je hoger kunt staan en zo de perfecte foto’s krijgt.

Dinsdag

Dag twee besloten we om Rome per voet te ontdekken. Dankzij de fietstocht wisten we exact welke plekken we nog beter wilden bekijken en welke foto’s we nog wilden maken. Wat we dan extra bezochten? De Spaanse trappen, die moesten we natuurlijk ook nog even van boven af kunnen zien. En Chiel die was nog benieuwd naar Villa Borghese. En het Trevi Fontein hadden we nog geen typisch romantisch kiekje geschoten en nog geen muntje in gegooid.

Tip: Ga rond een uurtje of vier naar het Trevi Fontein voor de perfecte foto’s!

Woensdag

Onze laatste dag in Rome en eigenlijk weten we niet meer wat we nog willen gaan doen. Een hele dag in onze AirBnB blijven is geen optie omdat we hier weinig te doen hebben en dus besluiten we impulsief om naar Vaticaan stad te gaan. Dit leek Chiel een leuke uitstap en dus pakten we einde van de ochtend de bus om die kant op te gaan. Eenmaal daar bleek dat er een gigantisch lange rij stond voor de ingang en dus besloten we te genieten van de straatjes en het prachtige plein/gebouw.

Nadat we de teleurstelling van New York achter ons hadden gelaten besloten we een stedentrip naar Rome en Londen te boeken. Een kleine maand konden we dus uitkijken naar onze stedentrip naar Rome die jammer genoeg enorm is tegengevallen. Van de architectuur hebben we enorm kunnen genieten maar verder is Rome voor ons niet voor herhaling vatbaar. Wij zijn dus blij dat het gebleven is bij een 3-daagse stedentrip naar Rome. Wat overigens ook meer dan genoeg is om de hoogtepunten te bezoeken.

Ernestina Elisabeth

Ben je benieuwd naar meerdere van mijn reisverslagen? Je vindt ze op mijn reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *