Interieur

Klusupdate #2: Een vernieuwde slaapkamer | Interieur

Sinds ik op mijzelf woon heb ik een enorme passie voor interieur ontwikkeld. Dagelijks struin ik interieur pagina’s op Instagram af op zoek naar inspiratie. Maar dat nog voor ons eerste plekje niet baten. Inmiddels zijn we dan ook, wegens ruimtegebrek, verhuisd en dat bied nieuwe mogelijkheden!

Inmiddels wonen we hier al een jaar en (helaas) hebben we afgelopen week voor de derde keer de slaapkamer onder handen genomen. In ons vorige huis hadden wij een hoogslaper maar dit bleek na een paar maanden toch niet ideaal voor dit huis. Dus haalden we het bed uit elkaar en zette ons oude bed, deze stond nog in de schuur, weer in elkaar. Ook dit gaf ons nog niet helemaal het WAUW gevoel en dus gooien we het nog een keer compleet om.

Maar… man, man, man, waar zijn we nu eigenlijk aan begonnen? Kort nadat we in ons huis zijn ingetrokken begon in onze nieuwe slaapkamer het behang los te laten. Daarom besloten we vorige week woensdag dat het tijd werd om de muren te strippen. Een klus die ons tweeënhalve dag heeft gekost om alle behang lagen eraf te krijgen. Vervolgens hebben we een nieuwe laag vliesbehang aangebracht en zitten er weer drie frisse lage witte muurverf op.

Zodra alle muren droog waren zijn we ook bezig gegaan met de lelijke inbouwkast. Omdat het huis gehuurd is kunnen we hem niet slopen of verven, maar in deze staat zag hij er niet erg strak uit en je had ook nauwelijks kast ruimte. Dus bedachten we een creatieve oplossing en bouwden er een pax kast omheen.

In totaal is de kast 2,50 meter breed en hebben we vanwege gebrek aan ruimte er drie schuifdeuren voor geplaatst. Chiel zijn zus en zwager hadden een soort zelfde constructie en hierdoor nog 1 deur over. Deze hebben we van hun kunnen overnemen om vervolgens zelf nog twee deuren bij te kopen. In de winkel kochten we wel voor alle deuren nieuwe panelen om kleurverschil te voorkomen.

In het weekend zijn we dus flik opgeschoten met onze nieuwe slaapkamer en even dachten we vanaf maandagavond weer in ons bed te kunnen liggen. Maar helaas viel dat toch flink tegen. Op maandag hadden we een kleine tegenslag.. een van de spiegelpanelen viel en daardoor kunnen de kastdeuren niet geplaatst worden. Dit heeft onze avond opgeslokt op zoek omdat we op zoek moesten naar een nieuw paneel.

Hierdoor hebben we in de avond ook het bed niet af kunnen maken. Dinsdag waren we niet thuis en dus zullen we houden we onze vingers gekruist voor het weekend. Hopelijk slapen we dan in onze nieuwe slaapkamer.

Benieuwd naar het eindresultaat? Volgende week deel ik de klusvlog van het gehele proces!

www.ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over interieur? Dat kan hier!

*Dit artikel is gewijzigd op 28-10-2022

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

1 Reactie

  1. […] en gebarsten behang. Helaas was onze laag net een laag te veel. Meer over deze verandering lees je hier in mijn post van afgelopen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *