Persoonlijk

Let’s celebrate: Verjaardag tijdens de pandemie!

Verjaardag tijdens een pandemie

Happy Birthday to me! Morgen mag ik alweer 24 kaarsen uitblazen. En hoewel een verjaardag vieren tijdens een pandemie er heel anders uit ziet, wil ik er toch het beste van maken. De huidige situatie leert ons namelijk om stil te staan bij ieder jaar dat je gegeven is. 

Mijn 24ste verjaardag is er ook een om even stil te staan bij mijn moeder. Inmiddels is dit mijn 3e verjaardag zonder haar en om een of andere reden is dit de moeilijkste. Misschien omdat ik nu de leeftijd bereikt heb waarop zij haar eerste dochter (me) kreeg. Kan ik het mezelf al voorstellen? Zeker niet, ik kan het me geen eens voorstellen dat ik dit levensjaar een diploma haal. Laat staan een baby. De voorgaande jaren beleefde ik overigens sowieso minder plezier aan mijn verjaardag. Het was toch ook altijd een beetje haar dag en dat vieren we niet meer samen.

 

Dit kan natuurlijk ook versterkt worden door de huidige situatie waarin we zitten. Maar daardoor realiseer ik mij juist dat het leven zo voorbij kan zijn. Daarom wil ik deze verjaardag toch niet helemaal aan mij voorbij laten gaan en hangen we de slingers gewoon zelf op.

Herken je dat gevoel nog als je vroeger beneden kwam en het hele huis versierd was speciaal voor jou? Als de inmiddels controlfreak die ik ben, wacht ik niet meer af tot Chiel mij verrast met een versierd huis. Die slingers hang ik dus letterlijk zelf op (met zijn hulp) zodat ik de volgende ochtend het bed uit stap met een extra verjaardagsgevoel!

Met mijn verjaardag wil ik mij altijd volproppen met heerlijk eten. Dus in de ochtend gaan we voor een lekker luxe ontbijt met verse croissants, mini pancakes en jus d’orange, althans dat hoop ik. Maar bij een verjaardag hoort ook taart en dat zullen we zeker in huis halen. Jammer genoeg niet de tompouce taart van de HEMA, dus wordt het een van de vers afdeling bij de Albert Heijn. In de avond staat er in ieder geval een uitgebreid diner op het menu met een overvloed aan wijn!  Of we zelf gaan koken of iets bestellen weten we nog niet. Dat bedenken we morgen.

Hopelijk is het weer in de middag goed genoeg om het huis uit te gaan voor een wandeling in het park/bos of om een stukje te gaan rijden met de motor. Heerlijk om vervolgens op een bankje te gaan genieten van een meegenomen kop koffie en (uiteraard) een stuk taart!

Verjaardag tijdens een pandemie

Leuke tip! 
Plan een Skype meeting in met familie en vrienden om samen te proosten op jouw verjaardag. Een dag van tevoren zou je dan iedereen een stuk taart kunnen brengen voor een extra feestelijk gevoel. Tegen de middag of avonduren kan iedereen dan aanschuiven en zo vier je het toch nog een beetje gezamenlijk.

Hoewel een verjaardag niet draait om de cadeaus helpt dit wel bij het verjaardagsgevoel. Van Chiel kreeg ik met kerst al een geweldig en groots cadeau, dus hem heb ik het verboden om nog iets te kopen. Of hij zich hier aan zal houden is de vraag maar ik wilde toch zeker zijn om iets uit te kunnen pakken. Daarom heb ik voor mijzelf iets bestelt dat al even op mijn persoonlijke verlanglijst stond.

Midnight sun verjaardagscadeau

Hoewel we voornamelijk de dag thuis besteden laat ik het zeker niet aan mezelf voorbij gaan om me heerlijk op te doffen. Voor mijn verjaardag doe ik dus speciaal mijn make-up, een extravagante haarstijl en trekken we iets speciaals aan!

Nu het jaar bijna rond is sinds de komst van Corona heb jij vast en zeker ook al je verjaardag tijdens een pandemie gevierd. Liet je het aan je voorbij gaan of heb je er het beste van geprobeerd te maken?

Wil je meer lezen over Lifestyle? Dat kan hier! 

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

2 Reacties

  1. Mirjam Pool zegt:

    Hoi Ernestina, Met veel plezier lees ik af en toe jouw blog. Jouw moeder, Sylvia, was vroeger een vriendin van mij. We hebben samen veel avonturen beleefd en het was een schok om te lezen dat ze niet meer leeft. Dat moet erg verdrietig voor je zijn. Ik vind het mooi om te zien hoe jij de levensvreugde van zowel jouw vader als jouw moeder in je verenigt. Je bent een mooie, sprankelende dame geworden! Heel veel succes met jouw blog!

    Groetjes, Mirjam Pool

    1. Ernestina zegt:

      Hi Mirjam, Wat leuk om te lezen dat je met plezier wel eens mijn blog leest. Ik hoop natuurlijk niet dat je via deze weg achter het overlijden gekomen bent. Hoewel het verlies zeker een verdrietige periode was, weet ik dat het beter is voor haar. Ze was namelijk ernstig ziek (kanker) en had veel pijn. Het is fijn om te lezen dat ik het een en ander van haar in mij heb, bedankt daarvoor en natuurljk ook jouw andere compliment! Liefs, Ernestina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *