Lifestyle

Review: Purpuz Planner 2020

Het eerste kwartaal van 2020 zit er alweer bijna op en dit heeft er voor gezorgd dat ik een aantal keuzes maakten. Begin dit jaar stelde ik een aantal doelen voor mezelf. Eén daarvan is gelukt, maar hoe ga ik de rest voor elkaar krijgen? Zodra ik de kans kreeg om de Purpuz planner uit te proberen, schroomde ik niet.

Wat bijzonder is aan deze planner is dat het geen gewone jaaragenda is. De planner is juist bedoelt als een handvat zodat jij in kleine stappen jouw doelen bereikt. Aan het begin stel je een aantal jaardoelen en maandelijks zet (plan) je de stappen om jouw voornemens en doelen te behalen.

“Wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol”

Acht tools tot je doel

Voordat je kunt gaan plannen lees je eerst de uitleg om er zeker van te zijn dat je het maximale uit jouw planner zal halen. Vervolgens onthult zich dan het werkboek waar je zal beginnen met de eerste vier tools aan de gang kunt gaan. Dit houdt in dat je gericht bezig gaat met jouw doelen , ze ordent en indeelt in stappen om ervoor te zorgen dat je een goed beeld krijgt van de bereikbaarheid.

Maandplanning
Als je de eerste vier tools door gegaan bent kun je beginnen aan het plannen. Iedere maand begint met het creëren van een overzicht voor de aankomende weken. Ook dit doe je door middel van 7 punten, waaronder: Wat zijn je maanddoelen, met wie spreek je af, waar wil je naar toe? De maandplanning is verdeeld over 2 pagina’s (± A4 formaat) en zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht krijgt.

Zelf gebruik ik deze planning voor betere inzicht in mijn ‘verplichtingen’ zoals verjaardagen, studie deadlines en als blog agenda.

Weekplanning
Nadat je een duidelijke overzicht hebt gemaakt van de aankomende maand kun je beginnen met het plannen van de weken. Iedere week is verdeeld over 2 pagina’s en komt ook met 8 verschillende punten voor een juiste planning. Per week kijk je naar een weekdoel, per dag reflecteer je hoe het ging en wekelijks kun je een to-do lijst, zowel zakelijk als privé, bij houden. Elke dag telt van 6:00 tot 22:00 uur, ook de zaterdag en zondag.

Vragen aan jezelf
Aan het einde van de maand heb je de mogelijkheid om even stil te staan. Door middel van een aantal vragen die je stelt aan jezelf kun je kijken of jouw eerdere gestelde doelen nog steeds haalbaar zijn. Maar ook of het nog steeds is wat je wil. Zo voorkom je dat je op een automatische piloot door blijft gaan.

Purpuz planner 2020

De afgelopen paar jaren heb ik al aardig wat miskopen betreft planners gehad. Vaak bevatten ze net niet wat ik zocht. Maar de Purpuz planner komt erg dichtbij mijn vele eisen!

Een aantal persoonlijke voordelen op een rij:
– Wekelijkse to-do lijsten zowel privé als zakelijk
– Voldoende ruimte voor het plannen
– Maandplanning voor agenda gebruik
– Werkboek om op een leuke manier (nieuwe) doelen te stellen en te behalen.

Een aantal persoonlijke nadelen op een rij:
– Tijden ingedeeld
– Grootte van de planner

Desondanks de tijden indeling en de grootte van de planner zou ik hem alsnog aan raden. Voornamelijk door de grootte heb je wel altijd een persoonlijke plan coach bij de hand. Daardoor neem je het dus maar voor lief dat hij niet in een middelgrote handtas past.

Enthousiast geworden over deze planner? Je kunt hem bestellen via de Purpuz website of via bol.com voor antraciet €34,99 en roze €39,99

Ernestina Elisabeth

Volg jij mij al op Instagram?

*Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

1 Reactie

  1. […] voor de blog. Ik ontving namelijk de Your Purpuz planner. Een uitgebreide review kun je hier vinden over deze planner en zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *