Lifestyle

Recept: Beperkt in koolhydraten Banaan-Choco Kwarktaart

Koolhydraatbeperkte kwarktaart

Afgelopen week kreeg ik een enorme craving naar kwarktaart. Van jongs af aan aten we dit regelmatig met verjaardagen en ik had het al even niet meer gehad. Dus toen mijn zusje in het weekend langs zou komen besloot ik onze favoriet, de banaan-chocolade smaak, te maken. Helaas bleek het pakket van dr. oetker niet meer te verkrijgen en dus koos ik ervoor om hem volledig zelf te maken. 

Alle extra ingrediënten zou de taart best duur maken en dus besloot ik de gaan voor een koolhydraat beperkte variant want hiervoor had ik het meeste al in huis. Voor de basis gebruikte ik het basisrecept van lowcarbchef en voegde daar nog het een en ander aan toe. Zo stond afgelopen weekend deze heerlijke banaan-chocolade kwarktaart op tafel bij een kop koffie. En ik kan je vertellen hij is het zeker waard, zelfs mijn kritische zusje at het deze keer op.

Koolhydraatbeperkte kwarktaart

Ingrediënten

Bodem

 • 2 eieren
 • 75 gr amandelmeel
 • 25 gr cacao poeder
 • 20 gr zoetstof
 • 30 gr roomboter, ongezouten
 • 8 gr bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker

Vulling

 • 500 gr franse kwark
 • 250 ml slagroom
 • 30 gr zoetstof
 • 6 blaadjes gelatine
 • 1,5 verse kleine banaan
 • 25 gr banaanpudding poeder

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en meng daarna in een grote kom het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en de zoetstof. Vervolgens smelt je in een klein pannetje de roomboter. Voeg daarna de eieren vanillesuiker, gesmolten boter en roomkaas toe aan de kom. Dit kun je het beste kloppen met een elektrische mixer tot een samenhangend deeg.
 2. Gebruik een springvorm van 24 cm en bekleed die met een vel bakpapier. Schenk vervolgens het beslag in de springvorm en strijk het glad met een spatel. Bak de bodem 15- 20 minuten in de oven en laat het na het bakken 30 minuten afkoelen.
 3. Tijdens het afkoelen kun je bezig gaan met het maken van de vulling. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water en prak vervolgens de bananen. Vervolgens voeg je ze toe in een pannetje om te verwarmen boven een laag vuur. Nadat je de gelatine hebt uitgeknepen voeg je dit toe aan het warme bananen puree. Laat de gelatine oplossen en de puree naderhand iets afkoelen.
 4. Ondertussen klop je de slagroom met zoetstof romig waarna je de bananenpuree, kwark en banaanpoeder toe voegt. Controleer of de bodem inmiddels voldoende is afgekoeld en giet het kwarkmengsel op de bodem. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht en laat vervolgens de banaan-choco kwarktaart de hele nacht of minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Koolhydraatbeperkte kwarktaart

Door de amandelmeel worden veel baksels lastig zoet. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je mengsel mierzoet is voordat het de oven in gaat. Na het bakken zal dit namelijk flink afnemen. Daarnaast blijkt bij het doorsnijden van deze koolhydraatbeperkte kwarktaart dat de bodem erg dik bleef. In vervolg zal ik de hoeveelheid ingrediënten dan ook halveren.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1/12 | calorieën 200 | koolhydraten 13 | eiwitten 11 | vetten 13

www.ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer lifestyle berichten? Deze vind je hier!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *