Fashion

Finally! Mijn eerste paar Dr. Martens

Dr. Martens Review

Vorig jaar kocht ik zwarte veterlaarzen bij de Primark en heb deze het gehele herfst/winter seizoen gedragen. Doordat ik ze zo intensief droeg waren ze binnen een half jaar versleten en moest ik op zoek naar een nieuw paar. Omdat de veterlaarzen mij bevielen en ze heel erg leken op de bekende Dr. Martens Pascal schoenen besloot ik in augustus mijn eerste paar Dr. Martens aan te schaffen. 

Door mijn brede voeten en hoge wreef kan het nogal een uitdaging zijn om fijne schoenen te vinden. Wanneer ik dus eindelijk een fijn paar heb gevonden en deze kapot gaan baal ik hier flink van. Omdat ik er klaar mee was om jaarlijks op zoek te moeten naar nieuwe schoenen besloot ik eens te gaan investeren in een goed paar. 

Al snel begon ik na te denken over de aanschaf van mijn eerste paar Dr. Martens. Ik paste ze een keer in een winkel maar kocht ze niet omdat ik nog niet zeker was over de prijs. Met mijn studenten inkomen vond ik €200,- euro voor een paar schoen toch wel flink. Maar toen we in augustus naar de Designer Outlet Roermond gingen kon ik het niet laten om naar binnen te gaan bij de outlet store. Hier vond ik mijn eerste paar Dr. Martens en betaalde hier maar € 120,- voor! 

Inlopen van mijn eerste paar Dr. Martens

Doordat ik al even rondliep met het idee om mijn eerste paar Dr. Martens te kopen had ik mij voor de aankoop goed ingelezen voor het inlopen. De meest gevonden tip? Draag dikke sokken tijdens het dragen. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ze in de beginfase niet moet dragen tijdens een lange wandeling.

In de outlet store kreeg ik ook nog de tip om speciale Dr. Martens sokken te kopen en deze in de beginfase te dragen. Deze zijn extra dik op de veelvoorkomende drukpunten waardoor je die sneller oprekt. Bij de outlet kosten de sokken ongeveer € 7,- euro en dus besloot ik ze mee te nemen.

De eerste weken heb ik de schoenen elke dag voor 15 minuten gedragen met de sokken. Met ongeveer drie weken kon ik dit al uitbreiden door ze te dragen tijdens een bezoek aan vrienden/familie. In die beginfase heb ik wel de veters altijd losjes laten hangen en trok ik de schoenen dus niet aan tot het moment dat ik ze langer dan 2 uur kon dragen. Met kleine stapjes en door de schoenen dagelijks te dragen zorgde ik ervoor dat ik ze met 3 maanden volledig had ingelopen. 

Bij het inlopen van mijn eerste paar Dr. Martens combineerde ik ze eerste instantie alleen met een spijkerbroek. Maar wist je dat deze schoenen ook prima samen kunnen met een pantalon broek of onder een jurk? Ik deel graag mijn meest gedragen outfits met je: 

Bezit jij al een paar dr. Martens? Zo ja hoeveel stuks telt jouw collectie inmiddels?

ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Mode? Dat kan hier!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

1 Reactie

  1. […] jaar geleden kocht ik mijn eerste paar Dr. Martens en dat zijn mijn meest gedragen schoenen. Dus in de zomer wilde ik een nieuw paar aanschaffen zodat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *