Fashion

Hoe dan? Comfortabel maar toch kantoor ready!

Comfortabel voor kantoor

Door het vele thuiswerken zijn we gewend geraakt aan het  comfortabele huispak. Hierdoor verdwijnen de broekpakken en kokerrokken langzamerhand achter in de kast. En dat is toch zonde? Upgrade jouw kast, zodat je er straks alsnog comfortabel maar toch kantoor ready bij zit. 

Ik heb altijd al een zwak gehad voor het dragen van kantoorkleding. Een mooie blazer, goed paar hakken en zelfs een mooi broekpak ontbreken dan ook zeker niet in mijn kledingkast. Mijn moeder vond dat belangrijk en met die normen ben ik dan ook opgegroeid. Voor mij is het dus wel even schakelen dat die kantoorstijl van vroeger niet meer van nu is.

Maar we moeten mee met de tijd dus gooide ik het in een nieuw jasje. En zo ontstond er een comfortabele maar toch kantoor ready kledingstijl. En dat kun jij ook! Maar waar begin je? En hoe ‘upgrade’ je jouw kledingkast zonder er te veel geld aan uit te hoeven geven.

Iedere vrouw heeft ongetwijfeld een schoen, kledingstuk of accessoire in haar kast liggen die ze alleen draagt voor ‘speciale gelegenheden’. Laten we nu eens daarmee beginnen om te achterhalen hoeveel van dit soort nette items je daadwerkelijk in je kast hebt hangen. Vanuit daar kun je verder gaan met de upgrade.

Herindelen van je kledingkast

Begin met het opnieuw indelen van je kledingkast. Voor mij helpt het om hem in 3 categorieën in te delen: casual, zakelijk en twijfelachtig. Onder casual valt bij mij een t-shirt (met print) en een spijkerbroek vooral die met gaten oid. Bij zakelijk leg ik blouses en pantalon broeken neer. De stapel twijfelachtig? Die bevat kleding gemaakt van stoffen die net niet bij beiden stapels passen. Denk hierbij aan een zwarte skinny jeans van een gladde stof.

Door op deze manier je kledingkast in te hangen kom je er niet alleen achter wat je allemaal nog hebt. Het leert je creatief om te gaan in het combineren van verschillende stijlen en kledingstukken.

The key: Gebruik een kleurenpalet

Er dagelijks gestyled bij lopen wordt makkelijker door gebruik te maken van een kleurenpalet. Niet alleen brengt het rust in je kledingkast het zorgt er ook voor dat je oneindig veel combinaties kan creëren. Mijn go to kleuren? Brique, petrol, legergroen gecombineerd met neutrale kleuren zoals beige, grijs, wit en tot slot zwart natuurlijk

Accessoires maken de outfit!

Uiteindelijk zit het hem allemaal in de kleine details. Persoonlijk vind ik het dan ook belangrijk om mijn accessoires op elkaar af te stemmen. Bij iedere handtas wil ik een bijpassende riem, schoenen en sieraden. Bij een bruine handtas met gouden details hoort eenzelfde kleur riem en schoenen met indien mogelijk gouden details. En uiteraard zullen mijn sieraden, op persoonlijke na, ook goud zijn.

En last but not least: verzamel coltruien binnen jouw kleurenpalet. Die zorgen namelijk ALTIJD voor een chique uitstraling. Combineer ze met een blazer of draag ze onder een blouse voor die extra touch!

www.ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Mode? Dat kan hier!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *