Fashion

Met deze tips stel jij een casual blazer outfit samen

Wie mij persoonlijk kent weet dat ik een uitgebreide collectie blazers in de kast heb hangen. Een goede basis om eindeloos op door te kunnen stijlen. Om mij heen merk ik toch dat velen het ingewikkeld vinden om een blazer te combineren met hun outfit. Juist om dat probleem op te lossen, bespreek ik in dit artikel een aantal voorbeelden hoe jij een blazer kunt combineren. Wie weet breidt je na dit artikel zelfs wel jouw collectie uit.

Manieren om een blazer te combineren

Een blazer in een broekpak

Naar mijn mening is er geen krachtigere outfit voor een vrouw dan een broekpak. De meeste blazers zijn daarom vaak goed te verkrijgen met een bijpassende broek. Wanneer je deze kans hebt zal ik ook zeker aanraden om hiervoor te gaan want uiteraard kun je ook de broek en de blazer los van elkaar dragen.

Met je favoriete jeans

Wat mij betreft de meest gevolgde style tip van een blazer. Het is dan ook een ideale manier om een casual outfit een chique touch te geven. Ik kies voor deze outfit veelal voor een getailleerde blazer om figuur te behouden.

De boyfriend/oversized blazer look

Oversized is helemaal dé trend. Ga daarom voor een blazer die wijder valt of neus eens in de kast van je partner wanneer hij een paar maten groter draagt. Deze look kun je het best combineren met een strakker shirt en jeans om alsnog een vrouwelijke look te creëeren.

Bonustip: bang om je taille te verliezen bij de oversized blazer look? Draag jouw blazer dan gesloten en draag vervolgens een riem over je blazer heen. Taille gegarandeerd!

Gebruik de blazer als jurk

Is jouw blazer lang genoeg? Dan kun je hem dragen als een jurk! Geef deze look een boost door hem af te stijlen met een hoog paar (cowboy)laarzen. Het is wel aan te raden om een short te dragen onder deze blazer look om je geen zorgen te hoeven maken over je ondergoed.

De blazer als tussenjas

Waar de blazer nog meer ideaal voor is? Nou tijdens de lente en warme herfstdagen gebruik je hem gewoon als tussenjas. In die weken heb ik mijn blazer altijd bij de hand voor de frissere momenten.

Hopelijk heb je iets aan deze tips om er vaker voor te kiezen om een blazer te stijlen! Ik zie graag jouw creaties voorbij komen in de comments!

ernestinaelisabeth.nl

Ben je benieuwd naar meer style tips? Die kun je vinden op mijn fashion pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *