Europa, Reizen

Plan een 3-daagse stedentrip naar Praag

Plan jij binnenkort een 3-daagse stedentrip naar Praag, maar twijfel je of 3 dagen wel genoeg zal zijn. In deze blogpost neem ik je mee in wat er allemaal mogelijk is. Volg ons dagprogramma om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en zorg ervoor dat je niks mist.

Dag 1: Verken het Oude Stadsplein en boek een fietstour

Begin de eerste dag op het eiland Kampa en loop vanaf daar via de Karelsbrug terug naar de oude stad. Geniet op de Karelsbrug van alle prachtige kunstwerken of laat een karikatuur tekening maken. Vervolg vanaf daar jouw weg richting het centrum met als eindpunt het Oude Stadsplein. Op dit plein vind je de beroemde Astronomische Klok en de Týnkerk.

Zorg dat je rond 12:30u op het plein bent om genoeg tijd te hebben voor de lunch voordat je begint met de fietstour. Wij aten bij Bistro Monk, maar staat hier niks op de kaart naar jouw smaak dan zijn er op het plein genoeg andere restaurants te vinden.

Na de lunch stond er voor ons een fietstour gepland via BajaBikes bij MijnPraagtours. Wij kozen bewust voor de Verborgen Praag Fietstour omdat je de bekendste bezienswaardigheden zelfstandig kunt bekijken.

Dag 2: Bezoek het Dansende huis

Tijdens de fietstour hadden we naar onze mening te weinig tijd gehad bij het Dansende huis en dus besloten we hier nog een keer naartoe te lopen. Vanaf ons hotel pakten we de tram naar het centrum en stapten uit bij winkelcentrum Palladium. Vanaf daar begon onze wandelroute naar het Dansende huis.

Onderweg kom je het meest schattige kleine franse bakkerijtje tegen. Wanneer je besluit om hier te gaan zitten voor een koffiepauze neem dan vooral de speculaas cheesecake. Die is VERRUKKELIJK! Vervolg na deze pauze je weg en neem het bijzonder gebouwde Dansende huis in je op. Vanaf dit punt kun je langs de oever terug lopen naar het Oude Stadsplein voor een lunch met uitzicht bij dé rooftopbar van Praag. Wij hadden gereserveerd en maakten een instagrammable foto.

Na onze lunch moesten we op zoek naar een binnen activiteit. Omdat wij allebei geen musea mensen zijn besloten we om te gaan winkelen. Het winkelcentrum Palladium leent zich hier goed voor uit maar je kunt ook met een paraplu door de open winkelstraat lopen. Zodra het weer droog is kun je, afhankelijk van het tijdstip, rondstruinen door de Joodse Wijk of gaan eten bij een typisch Tsjechisch restaurant.

Dag 3: Ontdek de Praags Burcht

De derde dag kun je doorbrengen bij de grootste burcht van de wereld, de Praagse Burcht. Bereid je voor want om daar te komen kan een flinke klim worden maar het is het uitzicht meer dan waard. Verken het terrein, bekijk de burcht en de kleine huisjes eromheen. Struin door het Gouden straatje en drink vervolgens een frappucino bij de Starbucks. Niet zomaar een Starbucks, maar een met de mooiste uitzicht!

Wanneer je bent bijgekomen loop dan via de trappen weer omlaag terug naar de Karelsbrug. Ga over de brug en haal een Trdelnik bij de bekende Good Food Bakkery & Coffee. Wij kozen voor een Chimney Paris en een Chimney King. Zodra wij onze chimneys op hadden liepen we verder door het centrum haalden nog wat souvenirtjes en verse broodjes voor onze terugreis waarna we terug gingen naar ons hotel om onze koffers op te halen.

Voor het avondeten gingen we naar restaurant Pivovar Narodni. Hier aten we heerlijk en goedkoop en is dan ook zeker een aanrader voor een budget stedentrip in Praag.

Gebruik van het openbaar vervoer

Tijdens je 3-daagse stedentrip naar Praag kun je het best gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit gaat erg gemakkelijk en brengt je dichtbij de meeste bezienswaardigheden. In elke tram kun je een dagkaart kopen voor €4,50 (120 CZK).

Overnacht in het a&o hotel

Wij hadden via de Hema bij Greencitytrip een pakketreis geboekt en daaronder vielen twee overnachtingen in het a&o hotel. Naast een hotel is dit ook een hostel en de eerste twee dagen was het dus erg druk met jongeren. Maar ondanks deze drukte merkte je daar niks van op de verdiepingen waar de hotelkamers waren. Verder was de (bad)kamer schoon, lagen de bedden heerlijk en verzorgden ze een uitgebreid ontbijtbuffet. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te overnachten tijdens een 3-daagse stedentrip naar Praag.

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips jouw volgende vakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *