Europa, Reizen

Een 2-daagse trip naar Disneyland

Laatst kwam een van mijn meisjesdromen uit: DISNEYLAND! Samen met vrienden brachten Chiel en ik twee dagen door in Disneyland Parijs en dat waren twee magische dagen. We hebben volop genoten van de sfeer, de attracties en gewoon de over all experience. Ik neem je, middels onze foto’s, mee in onze 2-daagse trip naar Disneyland!

Voor zowel Chiel als voor mij was het de allereerste keer Disneyland. Onze vrienden waren er al twee keer eerder geweest en konden ons dus een beetje rondleiden door het park. Omdat we deze trip combineerden met een bezoek aan Parijs hadden we een appartement geboekt op 30 minuten(rijd) afstand van het park. Vanuit deze locatie kun je ook makkelijk met het openbaar vervoer reizen naar Disney, maar voor 4 personen een treinticket kopen was even duur als de parkeerkosten voor 1 auto. Dus pakten wij beiden dagen de auto voor wat comfort en dat bleek voor ons ideaal!

Dag 1

We vertrekken vanuit ons appartement om 08.00 uur. Het is een kleine 30 minuten rijden en vanaf de parkeerplaats loop je ook nog 15 minuten tot je bij de binnenkomsthal van het park bent. We hadden onderweg een kleine file en dus komen we rond 09.05 uur aan op Disney terrein. We beginnen met het maken van gigantisch veel foto’s van hét Disney hotel, Mickey en Minnie én natuurlijk het kasteel van Doornroosje.

Na het opnemen van de magische binnenkomst van Disneyland gaan we op zoek naar een koffietentje. Het water in ons appartement bevat flink wat chloor en dus hebben we nog geen koffie gehad op dit moment.

Na onze korte break vervolgen we onze weg naar de Phanom Manor, hét spookhuis van het park. Voor volwassenen niet heel eng maar wel gaaf om al de special effects te zien. Na Phantom Manor stappen we op de Thunder Mesa Riverboat Landing en gaan daarna in de rij voor Big Thunder Mountain.

We hebben geluk dat we redelijk in het laagseizoen het park bezoeken waardoor de wachtrijen kort zijn. Na Big Thunder Mountain gaat Chiel samen met Stefano in de Indiana Jones achtbaan. Dennis en ik hebben daar geen zin in en halen een kop koffie bij de kiosk.

Inmiddels is het middag en omdat we broodjes mee hebben genomen heeft nog niemand behoefte om echt te gaan zitten voor een lunch. We weten nog flink wat attracties mee te pakken zoals Pirates of the Caribbean, Alice’s curious Labyrinth, It’s a small world en nog meer kleine attracties. Rond een uurtje of 3 ‘lunchen’ we nog even bij Pizzeria Bella Notte en gaan nog snel naar Star Tours.

Hierna is het tijd om een plekje bij het kasteel te bemachtigen want rond kwart over 5 begint de kerstparade.

Na de parade vervolgen we onze weg naar Peter Pan Flight en hebben hier de langste wachttijd van de hele dag. Zo’n 50 minuten staan we in de rij, maar gelukkig hebben we goed gezelschap en dus vliegt dit voorbij.

Na Peter Pan Flight hebben we ook nog tijd om Buzz Lightyear Laser Blast in te gaan en dan is het tijd voor het avondeten. In de middag was het ons gelukt om nog een plek te bemachtigen bij Captain Jack’s – Restaurant des Pirates. Dit was een bijzondere ervaring omdat het restaurant zich midden in de attractie verkeerd. Je ziet alle bootjes dus voorbij komen tijdens het diner. Het eten van dit restaurant is naar mijn mening goed van smaak en de prijzen zijn voor Disneyland netjes.

Na het eten gaan we terug naar Main Street om de vuurwerkshow te bekijken. Persoonlijk vond ik de show erg matig en had het met 5 minuten wel weer gezien. Maar de sfeer en de muziek maken een hoop goed. Het is sowieso gaaf om dit een keer gezien te hebben!

Dag 2

Deze tweede dag beginnen we een half uur later omdat het park niet eerder opent. In de tussentijd geeft dit ons de kans om even langs een supermarkt te gaan en wat kleine inkopen te doen voor de resterende twee dagen.

We zijn rond 09.45 uur in het park en beginnen vandaag in Walt Disney Studios. Stefano wil dolgraag in de Tower of Terror en ook nu staat hier al een wachtrij van 35 minuten voor. In de rij kom ik erachter dat dit een vrije val is en sla doodsangsten uit maar ga er wel in. Heb nu al staan wachten. Achteraf (zoals altijd) viel het mee, maar dit doe ik NOOIT meer. Na deze attractie hebben we iets softs nodig en gaan mee met de Cars ROADtrip.

Stefano en Dennis kiezen ervoor om ook nog een tijdje rond te brengen in het Avengers gedeelte en in die tussentijd gaan Chiel en ik naar Disney Village. We genieten van een suikerspin en halen koffie bij de Starbucks.

We ontmoetten elkaar weer bij Stark Factory waar de mannen een pasta bestellen en we de plannen voor de rest van de dag bespreken. Omdat het gaat regenen slaan we Crush’s Coaster over net zoals de overige buiten attracties. Wel wil de rest nog in Ratatouille en dus ga ik een uurtje alleen op pad in Disneyland.

Mijn zoektocht naar Mickey vormig eten begint:

Eten in Disneyland Parijs

De prijzen voor eten en drinken in Disneyland Parijs zijn mij erg meegevallen. Voor een kop koffie betaal je €3,- (cappuccino € 3,50), broodjes zijn verkrijgbaar rond de €9,- en snacks vind je zelfs voor minder dan €5,-. Ook de restaurants zijn betaalbaarder dan we van te voren hadden verwacht. Veel restaurants in het park maken gebruik van een twee of drie gangen formule voor een vaste prijs. Super handig!

Wij hebben tijdens onze trip gegeten bij Captain Jack’s – Restaurant des Pirates en Silver Spur Steakhouse. Bij elk restaurant in Disneyland kun je een verjaardagstaart bestellen. Omdat onze tweede dag in Disney met Chiel zijn verjaardag was hebben we zo’n taart besteld voor het dessert.

Mijn eerste trip naar Disneyland was in een woord geweldig! Ik heb vol op mogen genieten van alle nieuwe ervaringen en de sfeer in het park is alleen maar magisch. We hopen dat we ooit in de toekomst nog eens de mogelijkheid zullen hebben om zo’n magische trip naar Disneyland te mogen boeken.

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips jouw volgende vakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *