Food

Triple chocolade dripcake: zo maak je hem!

Afgelopen weekend vierden we Chiel zijn 30e verjaardag en pakten het groots aan. Het huis volledig versierd, familie en vrienden over de vloer en vele zelfgemaakte zoetigheden. Zo maakte ik ook een triple chocolade dripcake, Chiel zijn favoriet! Deze heerlijke taart is makkelijk om te maken als je maar geduld hebt.

Om te beginnen vind je hieronder een lijst van alle benodigdheden en ingrediënten:

  • Mixer met gardes
  • Springvorm 20 cm (hoog of 2 keer)
  • Spatel
  • Draaiplateau
  • Taarttopper
  • HB kaarsen
  • 3 pakken biscuit mix
  • 10 eieren
  • 100 ml water
  • 50 gr cacao
  • 2 zakjes botercrème mix
  • 200 gr roomboter
  • 250 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr smeltchocolade (puur en wit
  • Pak oreo’s

Wanneer je alles in huis hebt kun je gaan beginnen met het opbouwen van deze heerlijke Triple chocolade dripcake. We beginnen met:

Chocolade cake

Stap 1: Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur en bereid vervolgens de springvorm(en) voor door bakpapier op de bodem te plaatsen.
Stap 2: Maak vervolgens het beslag voor de biscuitvorm volgens de bereidingswijze. Voeg hier ook de cacaopoeder een toe.
Stap 3: Wanneer de mix klonterig is kun je de springvorm(en) vullen met het beslag. Plaats deze vervolgens in het midden van de oven en bak de chocolade cake gaar in 30 minuten.
Stap 4: Controleer na de verstreken tijd of de taart gaar is door een prikker in de taart te prikker. Wanneer deze er schoon uitkomt, kun je de taart uit de oven halen.
Stap 5: Laat hem in de springvorm afkoelen voor 10 minuten en daarna nog eens 30 minuten.

Vulling

Stap 1: Maak de vulling op het moment dat de taart aan het afkoelen is en begin met het maken van de slagroom cookie & cream vulling.
Stap 2: Gebruik de helft van het pak Oreo koekjes en haal deze uit elkaar zodat je de vulling kunt verwerken door de vulling. Zet de koekjes apart, deze gebruiken we straks.
Stap 3: Voeg de vulling van de oreo’s toe aan een mengkom en doe daar ook de 200 ml slagroom bij.
Stap 4: Gebruik vervolgens een mixer met garde en meng alles door elkaar tot een stijve substantie. Je bent klaar met mixen wanneer je de kom op de kop kunt houden en er niks uit valt.
Stap 5: Wanneer dit klaar is kun je de koekjes van net klein stampen (geen poeder) en toevoegen aan de vulling.

Nu je cookie & cream vulling klaar is, kun je verder met de botercrème. Zet in de tussentijd de cookie & cream vulling in de koelkast zodat hij niet te vloeibaar wordt.

Stap 6: Gebruik voor de vulling 1 zakje botercrème mix en bereid deze volgens de instructies op de verpakking.
Stap 7: Net zoals bij de slagroom is de botercrème klaar wanneer je de kom op de kop kunt houden. Schep vervolgens deze vulling over in een spuitzak.
Optioneel: Voor een extra chocolade bom kun je de botercrème op smaak maken met witte chocolade.
Stap 8: Houd de uiteinde van de spuitzak nog even dicht en knip voordat je hem gebruikt de punt op de juiste hoogte door. Hoe hoger, hoe dikker de rand wordt die je straks zal maken.
Stap 9: Controleer of de taart goed genoeg is afgekoeld om meteen door te kunnen met het opbouwen. Is dit niet het geval, plaats dan ook de botercrème in de koelkast zodat die niet te vloeibaar wordt.

Wanneer de taart genoeg is afgekoeld kunnen we beginnen met het opbouwen van de taart!

Stap 1: Snijd de taarten doormidden zodat je 4 een lagen taart kunt maken. Gebruik je een hoge springvorm dan snijd je deze twee keer in en maak je een taart van 3 lagen.
Tip: Zorg ervoor dat je het onderste gedeelte van de taart bewaard voor de bovenkant om zo een strakke lijn te behouden.
Stap 2: Zet de draaiplateau klaar en leg hier de onderbord voor de taart op. Plaats vervolgens de eerste cakelaag op het onderbord en haal de botercrème en cookie & cream slagroom vulling uit de koelkast.
Stap 3: Gebruik de spuitzak om een dijkje botercrème langs de rand van de taart aan te brengen en vul vervolgens het midden op met de cookie & cream slagroom vulling. Wanneer de vulling naar wens is pak je de tweede cakelaag en plaatst die bovenop de vulling.
Stap 4: Breng op de tweede laag opnieuw de botercrème en slagroom aan en herhaal de stappen tot alle cakelagen op zijn.
Stap 5: Zet de cake nog even voor 15 minuten in de koelkast en maak in de tussentijd de chocolade botercrème en de chocolade drip

Afwerken en garneren

Stap 1: De chocolade botercrème maak je bijna hetzelfde als de vorige alleen voeg je nu 75 gram hazelnoot chocolade pasta eraan toe.
Stap 2: Wanneer dit gemixt is kun je de taart uit de koelkast halen en beginnen met het bekleden van de taart.
Stap 3: Breng de chocolade botercrème met een spatel aan langs de randen waarna je de spatel verticaal langs de rand houdt om de botercrème glad te strijken.
Stap 4: Is de laag dik genoeg? Zet de taart dan weer in de koelkast voor 15 minuten. Op deze manier kan de chocolade botercrème steviger worden. Daarnaast helpt het koelen van de taart bij het aanbrengen van de drip.
Stap 5: Terwijl de taart aan het koelen is kun je de chocolade drip (ook wel ganache) gaan maken. Hiervoor gebruik ik 150 ml slagroom, 75 gram puur chocoladepasta en 75 gram puur smeltchocolade.
Stap 6: Als de chocolade drip vloeibaar genoeg is kun je het aanbrengen in een spuitzak of knijpfles. Heb je beiden niet in huis? Dan voldoet een lepel ook.
Stap 7: De drips maak je door de spuitzak, knijpfles of lepel langs de rand te houden en wat chocola uit te laten lopen. Hoe meer druk je zet, des te langer de drips zullen worden.
Stap 8: Breng vervolgens op de bovenkant van de taart de resterende ganache aan en strijk het glad.
Stap 9: Terwijl de ganache nog ‘nat’ is begin je met de garnering. Dit zorgt ervoor dat de garnering blijft plakken.

Naast deze triple chocolade dripcake maakte ik ook nog mini appelflappen, kaneelbroodjes, Bastogne truffels en Nutella twisters. Deze zoete hapjes zijn super makkelijk om te maken voor een bijzondere gelegenheid. Binnenkort zal ik ook hiervan de recepten met je delen!

Maak jij ook binnenkort een triple chocolade dripcake en volg je daarin mijn stappen? Ik vind het super leuk om foto’s van het resultaat te ontvangen!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer heerlijke recepten zoals deze? Je vindt ze op mijn food pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *