Europa, Reizen

Een 3-daagse stedentrip naar Parijs!

In 2016 boekten Chiel en ik voor ons 3 maanden jubileum ons eerste stedentrip samen. Wat is er voor deze bijzondere gelegenheid dan romantischer dan Parijs? Parijs in kerstsfeer! Binnen een week hadden we ons ingelezen over de stad van de lichten, boekten een appartement via Air BnB en kochten onze treintickets om met de Thalys naar Parijs te gaan.

Vrijdag

Om het meest uit onze stedentrip Parijs te halen boekten we tickets voor de laatste trein op vrijdagavond. Rond 4 uur vertrokken we vanuit Zwolle en moesten overstappen in Rotterdam. Hier hadden we nog een uur, ik ben graag op tijd, en vulden in die tijd onze buiken met gekookt eten door mijn moeder. Vanaf Rotterdam vertrekken we met de Thalys en staan binnen 4 uur op Gare du Nord. Dit is rond 11 uur en op dat moment begint er een flinke zoektocht naar onze AirBnB. Eenmaal gevonden kan ons weekendje beginnen en worden we zaterdagochtend uitgerust wakker in PARIJS!

Zaterdag

Denk je aan Parijs dan schieten al snel de woorden croissants, Eiffeltoren, Champs Elysées en Arc de Triomphe door je hoofd. Het woord croissant ging er bij Chiel niet meer uit die kon dus de hele ochtend niet wachten om zijn eerste Parijse croissant te eten. Deze kochten we dan ook bij de eerste bakker die we tegenkwamen en vervolgden daarna onze weg. Voor vertrek hadden we online een looproute gevonden die de belangrijkste bezienswaardigheden én de grootste kerstmarkt van Parijs: La Defense bevat.

Met deze route hebben we ook plekken meegenomen als het warenhuis La Fayette, à la République monument en het Diana herdenkingspunt. Wij hebben destijds specifiek een route uitgekozen die rekening hield met de kerst highlights. Helaas kan ik deze niet meer terugvinden. Wel heb ik een paar andere sites gevonden waar je algemenere routes kunt vinden:
Parijs a la Carte
Parijs mijn stad

Zaterdag

Het is onmogelijk om Parijs in één dag te zien en daarom hebben we ook voor zondag een looproute voorbereid. Omdat ik maar weinig wandel besluiten we deze dag de voetjes te besparen en de metro te pakken richting het beginpunt van route 2.

We beginnen deze dag bij de Arc de Triomphe. Uiteraard kiezen we ervoor om deze ook te beklimmen, genieten van het uitzicht over Parijs en vervolgen daarna weer onze weg naar beneden. Omdat het inmiddels ook al lunchtijd is halen we snel een broodje bij Brioche D’oree. Eerste instantie lijkt het niet echt wat maar omdat het wel binnen ons budget valt stappen we naar binnen. Maar hier moet je zijn voor een betaalbare lunch!

Verder brengt deze route ons langs de duurste straat van Parijs om uiteindelijk uit te komen bij het Louvre. We twijfelen nog even om naar binnen te gaan maar kiezen er uiteindelijk voor om verder te lopen. Na wat foto’s gemaakt te hebben vervolgen we onze weg naar de Eiffeltoren.

We komen rond schemer en kiezen ervoor om tickets te kopen voor een boottocht om Parijs op haar mooist te kunnen bewonderen. Rond dit tijdstip zien we ook hoe Parijs zich klaarmaakt voor de nacht. Prachtig om te zien en heel romantisch! Na de boottocht gingen we op zoek naar eten bij een van de kerstkraampjes, genoten van het uitzicht op de Eiffeltoren en maakten ook hier een aantal foto’s.

Tip: Tot je 26ste heb je als inwoner van de EU gratis toegang tot de Arc de Triomphe en andere monumenten van Parijs.

Maandag

Ook in twee dagen kun je niet alles van Parijs gezien hebben en dus waren we blij dat er ook nog een derde dag was. We begonnen onze dagen met weer een croissant van de bakker en vervolgden onze weg naar de Notre Dame. Overigens waren we ook nog niet toegekomen aan een bezoek aan de slotjesbrug én wilden we ook nog het uitzicht van de Sacré-Cœur bewonderen. Dit deden we allemaal op dag 3 waarna we na een afsluitend diner terug naar ons appartement gingen en ons klaar maakten voor de terugreis van morgen.

Bezoek je de Sacré-Cœur doe dit dan rond zonsondergang, vanaf het hoogste punt van de stad heb je dan prachtig uitzicht over hoe de er een lichtdeken over de stad trekt. Opnieuw een romantische bezienswaardigheid!

Parijs in de winter is magisch en zeker aan te raden! Ik hoop deze prachtige stad dan ook nog eens te mogen bezichtigen in een zomerperiode.

Wat is jouw favoriete stad om te bezoeken in de wintermaanden?

ernestinaelisabeth.nl

Ben je benieuwd naar meerdere van mijn reisverslagen? Je vindt ze op mijn reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *