Europa, Reizen

12x Lissabon tips voor een stedentrip

De tweede dag na onze bruiloft stapten we om 06:55 uur in het vliegtuig onderweg naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Een fantastische stad voor een stedentrip door de vele gezellige plekken, leuke bezienswaardigheden en de fijne sfeer. Met gemak kun je je 3 tot 4 dagen vermaken in deze hoofdstad. Zelf waren wij er 5 dagen en delen in deze blog graag onze Lissabon tips voor een stedentrip.

Wandeling langs de boulevard en door Rua de Augusta

Een van de bekendste pleinen van Lissabon is de Praça do Comércio. Aan de weerszijden vind je verschillende restaurantjes. En wanneer je helemaal naar achteren loopt kom je uit bij de boulevard en een klein ‘strandje’. Heerlijk om tijdens een zonnige dag een paar uurtjes tot rust te komen.

Wanneer je weer helemaal zen bent kun je terug naar het centrum. Loop terug over het plein en bewonder nog even de Rua de Augusta ook wel ‘Door to Lisbon’.

Bekijk de stad vanaf een uitzichtpunt

Dé belangrijkste Lissabon tip tijdens je stedentrip is: neem goeie schoenen mee! Lissabon is een heuvelachtige stad je regelmatig zal je buiten adem boven komen. Maar een merendeel van je tijd levert dit je mooie uitzichten van de omgeving op en vergeet je de struggle meteen. De stad kent drie uitzichtpunten waar je een extra mooi uitzicht hebt. Wij gingen naar Miradouro de Santa Luzia, de overige heten Miradoura da Graça en Miradouro das Portas do Sol. Je kan naar deze uitzichtpunten lopen of je neemt tram 28 die in de buurt stopt.

Doen tijdens je Lissabon stedentrip: Een rit met tram 28

Typisch toeristisch maar niet minder leuk is een rit met tram 28. Deze iconische tram kronkelt zich door de straten van Lissabon en brengt je zelfs langs een aantal bezienswaardigheden. Door de populariteit kan de tram erg druk zijn. Wil je verzekerd zijn van een zitplek? Dan is het aan te raden om voor 9:30 uur in te stappen of bij een van de beginpunten op te stappen.

Je kunt een kaartje kopen bij de chauffeur voor €3,- of je travel card opwaarderen.

Dagtrip naar Sintra

In deze lijst met Lissabon tips kan een bezoek aan de kastelen in Sintra zeker niet ontbreken. Het is dan ook een van de meest genoemde en daarmee populairste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een Lissabon stedentrip. Vanuit Lissabon ben je binnen 45 minuten met de trein in Sintra. Een enkele reis kost €2,25 en je kan vertrekken vanaf station Rossio. De sprookjesachtige kastelen zijn per voet te bereiken maar ik raad je aan om een van de hop on, hop off bussen te pakken en je voeten te besparen. Een dagticket voor deze bussen kost €12,50.

Winkelen in Centro Colombo

Tijdens een stedentrip hebben wij altijd een dagdeel waarin we het heerlijk vinden om gewoon een beetje rond de struinen door de winkelstraten. Mijn zusje gaf ons de tip om hiervoor naar Centro Colombo te gaan. Het grootste winkelcentrum van Lissabon en het bevat voor ieder wat wils. Van plaatselijke winkeltjes tot aan de grote mensen. Daardoor is het zeker een aanrader als je tijd over hebt.

Bezoek Belém & Jeronimos Monastery

Vanuit Lissabon kun je makkelijk een uitstap maken naar de wijk Belém waar de in 1514 gebouwde verdedigingstoren pronkt in het water. Je kan de toren van binnen bekijken maar wij hebben dit niet gedaan omdat we veelal lazen dat dit de moeite niet is. Wat wél de moeite waard is, is het kalkstenen klooster Jerónimos Monastery. Sla deze dus vooral diet over als je toch al in Belém bent. Overigens vind je in diezelfde straat ook de populaire bakkerij Pasteis de Belém.

Ponte 25 abril

Wanneer je klaar bent met rond struinen in Belém kun je beginnen aan je terugweg naar het centrum van Lissabon. Dit is een wandeling van +/- 40 minuten langs de Taag. Langs deze route kom je nog twee bezienswaardigheden tegen namelijk de Ponte 25 Abril en de LX Factory. Helaas hebben wij dit niet gedaan omdat ik te veel pijn in mijn voeten had.

Lissabon tip: Geniet van Pastel de Nata

Iets wat je op bijna elke straathoek van Lissabon kan vinden zijn de pastel de nata. Kleine bladerdeeg bakjes met zoete gele room. Volgens verschillende blogs zijn de beste te verkrijgen in Belém en dus haalden wij ze daar toen we toch in de buurt waren. We wilden ze graag nog bij een andere plek halen maar vergaten dit continue. Dus of ze echt de lekkerste zijn van heel Lissabon kan ik niet beoordelen. Maar pastel de nata in het algemeen is verrukkelijk! Zeker een Lissabon tip tijdens je stedentrip.

Lissabon tips stedentrip: Pink street

Pink street. Vroeger stond het bekend als de red light district maar tegenwoordig is het dé place to be voor een late avond. De straat heeft haar naam te danken doordat ze compleet roze is geverfd. Door de paraplu’s creëer je een heerlijke sfeer en dat bij elkaar maakt deze straat de Instagram hotspot van Lissabon.

Pink street is goed te combineren met een bezoek aan Rua da Augusta én de Time Out Market. Die laatste is ideaal voor wanneer je even ‘snel’ iets wil eten om je dagplanning te vervolgen.

Lissabon Pink Street

Chillen in het park

Genoeg van de drukte van Lissabon? Ga dan op zoek naar de rust in een van de gezellige stadsparken. In de meesten vind je een kiosk waar je wat kunt eten en drinken. Voor mij een fijne toevoeging voor een momentje om bij te komen van alle indrukken die Lissabon op je achterlaat.

Wij hebben vijf heerlijke dagen gehad in Lissabon en hadden graag iets meer gezien van de stad. Maar door de nasleep van de bruiloft hadden we niet alle energie om meer Lissabon tips voor de stedentrip te ontdekken. Maar de grootste bezienswaardigheden hebben we gezien! Binnenkort deel ik nog met je onze 5-daagse planning voor meer Lissabon tips.

Benieuwd naar meer tips voor een stedentrip? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *