Europa, Reizen

Een 3-daagse stedentrip naar Londen

In januari stond voor ons een 3-daagse stedentrip naar Londen op de planning. De stad biedt voor ons de perfecte balans tussen culturele ontdekkingen en culinair genot. Laat me je meenemen door onze reis, gevuld met smakelijke brunches, iconische bezienswaardigheden en luxe traktaties.

Gebruik deze blogpost als jouw inspiratie voor een onvergetelijke reis door de smakelijke straten van Londen.

Dag 1: Brunchen in Regent’s Park en ontdek kleurrijk China Town

Na een vroege vlucht beginnen we onze eerste dag in Londen met een bezoek aan het TikTok populaire brunchrestaurant Drunch. Met [AANTAL] vestigingen in de stad is Drunch niet alleen bekend om zijn heerlijke halal gerechten, maar ook om de prachtige presentatie op het bord. Hoe verleidelijk het menu ook is, houd wat ruimte over, want er staat nog veel meer lekkers op het programma.

Vanaf deze locatie is het een kleine 40 minuten wandelen naar Camden Town. Sla deze wijk zeker niet over tijdens jouw 3-daagse stedentrip naar Londen. Deze wijk staat bekend om zijn alternatieve sfeer en levendige markten. Dwaal tussen de kraampjes door, proef lokale lekkernijen en laat je meeslepen door de unieke atmosfeer die Camden Town te bieden heeft. Onze wandeling vervolgt zich naar het kleurrijke China Town, waar we worden getrokken door de luchtige soufflé pancakes van Hefaure.

Vanuit China Town kun je jouw weg vervolgen door [WIJKEN]. Deze wijken, doordrenkt van karakter, bieden een intrigerende mix van cultuur en architectuur. Verlies jezelf in de straatjes, ontdek verborgen juweeltjes en laat Londen je betoveren.

Op deze eerste dag hebben we flink wat stappen gezet en zijn rond een uurtje of 6 dan ook gesloopt. Daarom besluiten we om deze dag af te sluiten op dé plek waarvoor we deze reis geboekt hebben: Nando’s. Gelukkig tast de pittigheid mijn smaakpapillen niet aan want met deze dag is de toon gezet voor een smaakvolle Londen-trip.

Dag 2: Koninklijke pracht en culinair genot

Op de tweede dag besluiten we om vroeg op te staan en vervolgen onze weg om half 9 naar Buckingham Palace. Deze wandelroute brengt ons door Hyde Park waar we stuitten op het parkcafé Serpentine. Met prachtig uitzicht op het [NAAM] meer genieten we van een voedzaam ontbijt, waaronder een smaakvolle quinoa bowl en verrukkelijke yoghurt pannenkoeken. Na het ontbijt kun je jouw weg vervolgen en kom je na 30 minuten wandelen aan bij Buckingham Palace.

468*60

Op [DAGEN] kun je hier rond 11.00 uur de indrukwekkende wisseling van de wacht bekijken. Deze historische traditie biedt een glimp van de koninklijke pracht van het Verenigd Koninkrijk. Zorg er alleen wel voor dat je minimaal 45 minuten van tevoren aanwezig bent en dat je op de eerste rij bij de hekken staat om het meeste te kunnen zien.

Van Buckingham Palace nemen we de metro naar het bruisende Borough Market, waar we ons tegoed doen aan een overvloed aan culinaire lekkernijen. De afstanden tussen de bezienswaardigheden worden overbrugd met de metro, waarna we ons culinaire avontuur voortzetten in SOHO bij het verleidelijke Italian Chocolate Bear. De dag eindigt met een fotomoment bij de Tower Bridge en een onverwachte vondst bij restaurant 1751.

Dag 3: Kleurrijke Marktjes en Luxe Warenhuizen

Onze laatste dag start vroeg met een sfeervolle busrit naar het pittoreske Notting Hill. De Portobello Market verwelkomt ons met levendige kraampjes, terwijl we al snel onze weg vervolgen naar het wereldberoemde Harrods. Onderweg ontdekken we het charmante ontbijtplekje Cherry On bij een bushalte, waar we ons tegoed doen aan heerlijke gerechten.

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Harrods, waar luxe merken ons omringen. Onze 3-daagse stedentrip naar Londen wordt feestelijk afgesloten bij het Prada Caffe in Harrods, waar we genieten van hemelse lekkernijen.

Ons verblijf tijdens de stedentrip naar Londen: Nayland Hotel

Tijdens onze 3-daagse stedentrip naar Londen verbleven wij in The Nayland Hotel. We kozen voor dit hotel omdat het zich bevond in de buurt van het station Paddington. Daarnaast is het centrum van Londen ook goed te bereiken per voet. Het hotel zelf voorziet in de basisbehoeften met een comfortabel, royaal bed en een heerlijke douche. Helaas lag er op het bed alleen een laken wat voor de winterperiode zeker geen aanrader is. De prijs-kwaliteitsverhouding van €80 per nacht vonden wij aan de hoge kant, maar in vergelijking met andere accommodaties is dit alsnog een budgetvriendelijk verblijf.

Een 3-daagse stedentrip naar Londen biedt een perfecte mix van historische pracht, levendige markten en culinaire hoogstandjes. Laat je betoveren door de diversiteit van deze stad en maak jouw eigen herinneringen in deze bruisende metropool. Londen wacht op je, klaar om je te verrassen op elke hoek van de straat. Plan jouw reis en laat je onderdompelen in de magie van Londen!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips jouw volgende vakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *