Reizen

5x Kerstmarkten om te bezoeken

Met nog een paar dagen te gaan komen de sfeervolle kerstdagen nu toch wel erg dichtbij. Om in de échte kerstfeer te komen reis ik ieder jaar in de begin weken van december af naar een aantal kerstmarkten. Vandaag deel ik met jou welke op mijn bucketlist stonden. Vier van de vijf heb ik al bezocht en die waren het ook dubbel en dwars waard! 

1. Magisch Maastricht 
Maastricht is op zichzelf al een prachtige stad met erg veel geschiedenis en interessante gebouwen. Plan dus ook een weekend vol met bezienswaardigheden en plof in de avonduren bij een magisch winter tentje met een warme mok Glühwein en een apfelstrüdel. Op het Vrijthof staat een van de grootste en magische kerstmarkten van Nederland. Spot jij de megakerstbal? Schroom dan niet en leg hem vast met jou (en je reisgenoot) er natuurlijk onder. 

2. Sprookjesrijk Valkenburg
Als je dan toch in de buurt bent, schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan Valkenburg. En ga grotten kijken! Vanaf 15 november staan de Fluwelen- en de Gemeentegrot vol met stands waar jij de leukste kerstcadeaus en -lichten kunt inslaan. Geen fan van al dat ondergrondse? Geen probleem want ook bovengronds Valkenburg is zeker de moeite waard. Maak er dus snel nog even een kerstweekend van. 

3. Romantisch schaatsen Amsterdam
Haal je schaatsen maar uit de kast! Ook dit jaar kun je namelijk weer schaatsen op het Museumplein van Amsterdam. Niet echt een fan van het gladde en bang om aan de kersttafel te zitten met alleen maar blauwe plekken, geen enkel probleem. Rondom het plein vind je voldoende fotolocaties (Instagramspot!) en heerlijke lekkernijen bij Brasserie Winters.

Zie jij kans voor een gigantische last minute trip over de grenzen? Boek dan snel een reis naar Parijs of Berlijn. Note: Beiden steden zijn perfect te bereiken per trein. 

4. Marchés de Noël
De stad van de liefde. En daarmee ook van de meest romantische tijde van het jaar. Als je in Parijs rond loopt kan het je zeker niet ontgaan dat er kerstmarkten zijn. Probeer te verdwalen in deze stad en laat de lichten je leiden. Zeker bij de Eiffeltoren, de Champs Elysées en in de buurt van het Place de la Concorde.

Lees hier mijn reisverslag over ons weekendje Parijs. 

5. Glühwein met Bratwurst
Geschiedenis proeven én de gezellige kerstsferen ontdekken. Perfect toch! Ga overdag voor een fietstour door Berlijn en leer alles over deze stad na de oorlog. Zie de muur van dichtbij. Ben je bij east side Gallery, pak dan de metro naar Alexanderplatz. Hier vind je op loop afstand drie verschillende kerstmarkten. 
Heb je nog tijd over? Boek dan zeker even een bezoekje aan de TV toren. Overzicht over verlicht Berlijn. Ik houd ervan! 

Wat zijn jouw weekend plannen zo vlak voor kerst? 

Ernestina Elisabeth

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *