Persoonlijk

Terugblik 2019 en doelen voor 2020

Allereerst wens ik je een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2020! Hopelijk kijk je terug op een prachtig jaar en kun je dit voortzetten in het huidige jaar. Zo niet, dan wens ik je al het moois in de wereld toe voor 2020. You can do it! 

In deze post kijken we in een vogelvlucht naar mijn 2019 en deel ik mijn (carrière) doelen met je voor 2020. 

Voor 2019 had ik erg veel doelen, maar het begin van het jaar had iets anders voor mij in petto. Twee weken in dit ‘geweldige’ nieuwe jaar en we kregen schokkend nieuws. Op 15 januari overleed mijn moeder na een zware strijd tegen kanker. Iets dat ik ergens niet had verwacht, maar zo terugkijkend op alles misschien wel had kunnen zien aankomen. 

Bij het overlijden wil ik niet te lang stil staan want dit was maar een fractie van mijn jaar. Want op 2 februari begon mijn stage periode bij Beau Monde. Vijf maanden lang ging ik op en neer tussen mijn woonplaats en Amsterdam. En dat was niet alles. In die vijf maanden verhuisden mijn zusje en zwager, mijn oma en besloten Chiel en ik ook nog eens te verhuizen naar een groter appartement. Hallo make-up kamer!

Niet alleen ging ik weer naar school ook leerde ik mijzelf een obstakel te overwinnen. Anderhalf jaar lang durfde ik de snelweg niet meer op. Maar dit jaar wilden we met de auto op vakantie en dan moest ik wel. In juli was het zo ver. Onze autoreis naar Spanje begon, 15 uur lang met een tussenstop in Valence. Acht dagen verbleven we in een prachtig hotel in Blanes waarna we door reden naar Gent. Hier waren we nog twee dagen voordat onze vakantie week officieel ten einde was.

Eenmaal terug in Nederland begon ik bij mijn nieuwe job in de Hudson’s Bay namens Fossil Group. Helaas weten we allemaal dat dit niet van lange duur was want inmiddels is de Hudson’s gesloten. Dus moest ik weer op zoek naar een nieuwe job. 

Verder bleef het op pakken van mijn opleiding niet alleen bij een vijf maanden stage. Maar ik ging ook weer echt naar Windesheim fysiek. In september begon ik aan het tweede deel van mijn derde jaar. 
De afgelopen vier maanden ben ik daardoor ook druk geweest als onderzoeks- en datajournalist. Maar hierover komt binnenkort meer. 

Vorige maand gebeurden er veel leuke dingen. In Maastricht waanden we ons in de magische wereld van kerstversieringen en overnachten we voor het eerst in een écht hotel. Maar bij deze reis bleef het niet alleen. Voor mijn opleiding reisden we binnen 48 uur op en neer naar Berlijn. Slopend maar wel weer een ervaring rijker. Zoals een klasgenoot zegt: #firstpresstrip!

En gaandeweg de feestdagen vorderden, keek ik steeds meer vooruit naar 2020. Kerst vierden we met de familie en oud en nieuw bij een van mijn goeie vrienden. De moeilijkste twee weken van het jaar kwam ik door dankzij de mensen om mij heen. 

Nu heb je in een vogelvlucht mee gekregen hoe 2019 er uit zag. Ze zeggen altijd dat je niet moet terug kijken op dingen. Maar soms is het juist goed om je te realiseren hoe ver je uiteindelijk gekomen bent. Want ook mijn Instagram pagina is gegroeid! Wel heel klein, maar zoals ik al zei kleine stapjes.

En dit wil ik graag voort zetten in 2020. En dat brengt ons bij mijn doelen lijst voor het aankomende jaar:

  1. Nòg meer volgers vergaren op zowel Instagram als hier
  2. Wekelijks bloggen, maandelijks vloggen
  3. Weer goed in mijn vel voelen, ± 20 kilo afvallen.
  4. Voldoende studiepunten halen om in 2021 een diploma te behalen
  5. Nagelstylist cursus volgen

Naar verwachting word het een geweldig jaar en ik kan niet wachten om mijn ervaring en reizen met jullie te delen! 
Heb jij ook nog leuke doelen voor het aankomende jaar? Deel ze! 

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *