Reizen

Mijn vakantie bucketlist anno 2024

De laatste jaren heb ik verschillende reizen mogen maken en ben enorm dankbaar voor die rijkdom. Ik ontdek graag nieuwe plekken en vind reizen een fijne manier om even uit de sleur te stappen. Door het vele reizen denk ik veel na over welke bestemmingen ik graag nog wil bezoeken. Vandaag deel ik daarom mijn huidige vakantie bucketlist met je!

Zo’n bucketlist deelde ik ook al eens in 2020. Van die lijst hebben we, mede door de pandemie, nog lang niet alles kunnen afstrepen. Wel hebben we de vakantie naar Santorini afgestreept en zijn we ook in Lissabon en Kuşadasi geweest. Over de jaren heen is de lijst een stuk langer geworden en zijn er ook bestemmingen verdwenen, dus hier komt ‘ie, mijn geüpdatete vakantie bucketlist.

Albanië

Sinds een jaar staat Albanië op ons lijstje. Steeds vaker zie ik deze plek voorbij komen op mijn feed en daardoor trekt het me steeds meer. Het is niet een reis die bovenaan op mijn lijst staat. Wel verwacht ik dat we deze reis op korte termijn zullen gaan maken voordat het té populair en toeristisch wordt. Of misschien zijn we daar al te laat voor.

Marrakesh

Heel eerlijk is Marrakesh eerder een bestemming van Chiel zijn vakantie bucketlist dan de mijne. Maar in een huwelijk is het geven en nemen. Daarom hebben we Marrakesh op onze bucketlist gezet. Om in Chiel zijn woorden te spreken trekt deze stad hem zo aan vanwege de unieke architectuur.

Boedapest

Stiekem wil ik dolgraag naar Boedapest maar dan wel in augustus. Die specifieke maand heeft niets te maken met deze hoofdstad maar wel met het festival Sziget. Een droom om kaartjes voor te hebben, maar een die niet dit jaar in vervulling zal gaan. Naast dit festival is Boedapest ook ideaal voor een stedentrip. Neem de prachtige architectuur in je op, geniet van het eten en ontdek de vele (luxe) badhuizen die de stad heeft te bieden.

Egypte

Dit land staat sinds kort op onze lijst en wordt misschien wel het snelst afgestreept. Volgende maand hebben we namelijk weer een week vakantie gepland staan. Toen we vorige jaar op zoek waren naar de ideale vakantiebestemming stuitte we op Egypte. Na een snel rondje reisblogs werden we enthousiast en voegde het toe aan onze lijst met opties. Vooral het idyllische idee van het bekijken van piramide’s trekt ons aan.

Rondreis

In 2020 schreef ik dat we graag een rondreis willen plannen door Zuid-Afrika en Portugal. Beiden reizen staan nog steeds op onze lijst, maar hier hebben we inmiddels ook Italië aan toegevoegd. Naast dat zo’n rondreis een geweldige ervaring is, is het ook dé mogelijkheid om in een korte tijd zoveel mogelijk van een land te kunnen zien.

Uiteraard zijn er nog meer plekken waar ik dolgraag heen wil, maar voor nu zijn dit wel de belangrijkste denk ik. Graag zou ik ook nog eens een reis door Bali willen maken of een stedentrip New York, maar voor nu zoeken we het liever dichter bij huis. Want ook binnen Europa is er nog genoeg te ontdekken!

Wat is een bestemming waar jij heel graag nog naartoe wil?

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips jouw volgende vakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *