Persoonlijk

Maandverslag: Maart 2020

Een nieuwe maand, dus dat betekend weer een nieuwe maand update. We zitten alweer in maand 4 van 2020 en ook deze maand bracht weer erg veel met zich mee.

Week 01
Ook deze week waren we druk bezig met onze slaapkamer. Vorige week was ik de slaapkamer ineens helemaal zat en werd het tijd om het aan te pakken. We haalden het behang van de muur, plaatsten een nieuwe laag en kochten een extra pax kast + schuifdeuren. De deuren kochten we tweedehands in Tilburg en ja die werden opgehaald in onze fiat 500!

Daarnaast had ik deze week ook gewoon college en ging ik in de stad iets drinken met Merel om even bij te kletsen. We hadden elkaar ook al zo lang niet meer gesproken (not). Op vrijdag zagen we elkaar weer want we gingen samen naar Amsterdam voor de Mag Inspiration Day! Dit is een evenement voor journalisten waarbij er verschillende workshops waren. Dus volgden we een aantal plenaire sessies waarbij iedereen aanwezig was. Vervolgens waren er vier momenten waarbij je in kleinere groepen een aantal paralel sessies kon bijwonen.

Na dit evenement gingen we nog even winkelen in het centrum van Amsterdam en samen eten. Merel vond dat ik echt een keer bij Vapiano moest eten en hier had ik al vaker iets goeds over gehoord. Dus vol verwachting namen we plaats aan een tafel, maar helaas viel het best tegen. Afgezien van de lange (40 min) wachttijd was het eten ook erg lauw. Of ik terug ga, denk het niet.

Week 02
Ook deze week stond weer in het teken van colleges en de slaapkamer verbouwing. En mijn oom was jarig! Dus kwamen we met de familie samen om een van de lekkerste gerechten van mijn moeder te eten: Roti! Na haar overlijden vonden we een boek met alle ingrediënten van veel recepten van mijn moeder. Dus gingen ik en mijn zusje aan de slag in de keuken en maakten hem bijna net zo lekker als die van onze mama.

Na dit sentimentele moment sprak ik deze week ook af met een oude vriendin van de middelbare school. Omdat we elkaar al jaren niet gesproken hebben, bestaan onze lunches ook uit het ophalen van veel herinneringen. Doordat ik al even benieuwd was naar de menukaart van WannaWaffle in Zwolle gingen we daar heen om vervolgens ook nog even te gaan winkelen.

De vrijdag stond in het teken van mijn eerste samenwerking voor de blog. Ik ontving namelijk de Your Purpuz planner. Een uitgebreide review kun je hier vinden over deze planner en zijn doel!

Voor heel even dacht Chiel dat het klaar was met het klussen. Tot ik weer wat bedacht. Want na het bed en de kledingkast wilde ik nog een leuke erecatcher voor de slaapkamer. Het resultaat: een vakkenkast, geïnspireerd op de industriële woontrend, gemaakt van hout en laminaat planken.

Week 03
Inmiddels kregen we in het nieuws steeds meer mee omtrent de corona uitbraak. Inmiddels sloeg het ook om in Nederland en werd er op iedereen beroep gedaan om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Thuis blijven was wel even wennen. Nu is het wel zo dat sinds Chiel van baan gewisseld is ik niet met de auto kan en niet onnodig met de trein wil. Dus doordat er geen colleges meer waren zat ik al meer binnen. Echter het eerste weekend zijn we er nog wel op uit gegaan omdat we begin deze maand ook begonnen waren aan de zoektocht naar een nieuwe auto. Het werd tijd voor een andere, zeker nu we meer op de weg zitten.

Dus ja dit weekend zijn we wel bij een aantal auto garages geweest. Wel met handgel en geen handen schuddend op gepaste afstand. Ook de garages werken hier heel mooi in mee!

Week 04
Deze week zat ik al meer binnen. Behalve woensdag. Toen moest ik namelijk écht de deur uit omdat ik op zaterdag met mijn schoonvader bij een auto was gaan kijken. Chiel kon niet mee en omdat we dit onze beste optie (bouwjaar, prijs en kilometers) leek van de paar auto’s die we hadden gezien wilde zijn vader dan wel even mee. Heel fijn want daardoor ruilden wij woensdag onze Fiat 500 in voor een Peugeot 208! En zo kochten we onze eerste auto samen.

Nu dat ik thuis zit pakte ik ook wat stil gelegen klussen op zoals het behangen van de wc en het verven van de keuken + wc muur. Dit eindresultaat zal ik snel met jullie delen. En nu is er nog een kamer in het huis dat af gemaakt moet worden: mijn kamer. Hier staan al mijn schoenen, tassen, make-up en werk ik voor school/de blog. Althans dat laatste zou moeten maar deze kamer is nooit afgemaakt dus is er voor werken geen plek. Daar komt de komende tijd nog verandering in.

Ook dat deel ik allemaal in mijn nieuwe blog rubriek: ”Waar zijn we aan begonnen? | Interior”!

Hoe was maart voor jou. Hoe ga jij creatief om met de social distancing?

Ernestina Elisabeth

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *