Fashion

Plussize winkels voor maat 44/46

Noem mij gerust een shopaholic, want ik houd ervan om kleding te kopen. Nu is het alleen lastig om te winkelen met maat 44 of 46. Gelukkig zien we hier in de afgelopen jaren wel het een en ander in veranderen. Maar dat is niet per se goedkoper. Vandaag neem ik je mee door mijn favoriete winkels waar ik regelmatig te vinden ben voor een nieuwe outfit! 

Wibra

Terug van weggeweest is de Wibra. Dit klinkt niet heel erg modieus, maar ze zo af en toe hebben ze bij de Wibra echt hele leuke items. Vooral afgelopen zomer heb ik hier 2 á 3 complete outfits weg geplukt waaronder deze panterprint jurk waar ik eerder al eens over schreef. Voor de prijs die je betaalt kun je zeker niet klagen over de kwaliteit die je krijgt. Wel raad ik je aan om een maat groter te nemen, meestal heb ik XL maar bij Wibra koop ik indien mogelijk altijd een XXL. Overigens ben ik ook erg tevreden over de panty collectie van de Wibra. Als halfbloed heb ik veel moeite met het vinden van huidskleurige panty’s en die van de Wibra passen perfect! Zeker een aanrader dus. 

Shirt: Wibra, Rok: Wibra, Schoenen: Puma

H&M

Zo heel af en toe stap ik nog eens naar binnen bij de H&M in de winkel. Inmiddels weet ik dat ik beter online kan bestellen en daar gaat zeker mijn voorkeur niet naar uit. Maar in de winkel frustreer ik mij continue over het lage assortiment in grotere maten. Vooral omdat uit de kaartjes blijkt dat ze met veel kledingstukken tot 46 gaan. Onlangs kocht ik er nog een blazer waarvoor ik 4 verschillende filialen afgegaan ben. Wanneer je dan eindelijk jouw maat gevonden hebt moet je ook rekening houden met hun pasvorm, want zelfs 46 past mij lang niet altijd. Voornamelijk haal ik hier dan ook kledingstukken die niet getailleerd zijn. 

ZIZZI Fashion 

Volg je mij op Instagram, dan is het je vast en zeker niet ontgaan dat ik sinds kort werk voor ZIZZI. Dit is een plussize merk dat begint bij 42 en doorgaat tot 56! Het is geen goedkope winkel maar de meeste kledingitems zijn hun prijs zeker waard. Vooral de broeken, door mijn volle bovenbenen slijten veel van mijn broeken binnen 3 maanden en vertonen na 2 weken al lichte schuurplekken. Sinds ik er werk, inmiddels 7 maanden, heb ik 4 paar broeken in de kast liggen die nog allemaal lichte schuurplekken bevatten. In de winkel zijn de goedkoopste broeken €39,99.  Daarnaast biedt ZIZZI ook vaak Best Price artikelen aan die goedkoper zijn, zoals deze cardigan die vorige maand in de winkel hing voor maar €24,99!

Cardigan: Zizzi Fashion, Coated rok: Primark, Panty: Zeeman

Primark

Sinds we een Primark hebben in Zwolle loop ik hier regelmatig naar binnen. Doordat er zoveel keus is te vinden in de winkel kom ik eigenlijk altijd wel met iets thuis. Van schoenen tot ondergoed en ook leuke blouse, shirts of een heerlijke pyjama. De kleding van Primark gaat tot maat 48 en over het algemeen pas ik in de basic kledingstukken een maat 44. Bij blouse heb ik vanwege mijn boezem vaker een 48 nodig om geen open staande knoopjes te hebben.

Blouse: Primark, Broek: Primark, Tas: Valentino

WE Fashion

Voordat ik met Chiel ging zette ik nooit voet in de WE Fashion omdat ik het te duur vond. Die mening heb ik nog steeds wanneer je voor basic kledingitems gaat. Maar voor een nette kleding is dit the place to be. Nergens kon ik een mooi broekpak vinden die aan mijn eisen voldeed, dus toen ik hier een vond in een brique kleur twijfelde ik 1 seconde vanwege de prijs maar nam hem uiteindelijk toch mee. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad.

Broekpak: We Fashion, Blouse: Zizzi Fashion

Dit zijn de winkels waar ik graag kleding koop en die in ieder gaan tot 46. Uiteraard winkel ik zo af en toe ook wel bij andere winkels zoals een C&A of een Zara. Sinds kort stap ik uit mijn comfort zone en stap ik een G-star, Levi’s en zelfs Karl Lagerfeld winkels ook weleens binnen. Maar over het algemeen kom ik toch altijd terug bij een van de bovenstaande winkels.

Heb jij ook een maatje meer? En waar winkel jij voornamelijk, laat het me weten ik vind graag nieuwe winkelplekken!

Ernestina Elisabeth
Wil je meer lezen over Beauty & Mode?

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *