Interieur

Budgettip: Update je interieur voor nog geen €600

In september stond er bij ons weer een verhuizing gepland en dat betekende een nieuwe inrichting. Ondanks het kleine budget wilden we toch een industriële inrichting creëren. We moesten op een creatieve en geduldige manier te werk gaan en voor zover is dat goed gelukt. Een sfeervolle inrichting hoeft zeker niet duur te zijn.

Salontafel
Heb jij de Vittsjö collectie van IKEA al ontdekt? Eerder dit jaar deelde ik al met je dat dit dé (budget) collectie is voor een industriële inrichting. Zelf konden wij dan ook niet achterblijven en kochten de salontafel uit de collectie. De tafel wordt veel aangeboden op Marktplaats en daar is de onze dan ook gekocht. Hierdoor betaalden we maar €25 in plaats van de nieuwprijs van €59,95.

IKEA VIttsjö collectie

Tv-meubel
Ik wilde een ruimtelijke uitstraling creëren in de woonkamer en dat lukt het best met een zwevend tv-meubel. Het Bestå tv-meubel van IKEA leent zich hier het beste voor uit. We wilden de zwarte variant uit de collectie, maar die is al enige tijd uitverkocht. Uiteindelijk vond ik exact die ene die wij wilden maar dan in het wit. Dus besloot ik hem te pimpen. De deuren beplakten we met een laather look plakfolie in het zwart en de kast zelf verfde ik mat zwart. Voor een rol plakfolie betaalden wij €6,19, de verf kostte €6,99, het meubelpaneel was €15,50 en de kast zelf was nog geen €25,-. Dit bracht ons op een totaal van €53,68 euro.

Ook leuk! Ons vorige tv-meubel (ook een besta) gaven wij aan mijn zusje en zwager mee. Zij verfden deze helemaal zwart inclusief de handgrepen. Het is jammer dat de Burs niet op te hangen is anders had ik hem zeker gehouden.

Bank
Tweeënhalf jaar geleden besloten Chiel en ik om samen te gaan wonen en deden toen onze eerste gezamenlijke aankoop. Na een jaar bleek dit echter ook onze eerste miskoop te zijn. We waren voor een functionele bank gegaan waardoor we onze huidige bank destijds hebben laten staan.

Een hoekbank vonden we niks meer dus zijn we gegaan voor een 2,5 zit met daarbij een grote hocker. Onze bank komt van de Leen Bakker en is onderdeel van de Collin lijn. We hebben gekozen voor een cognac kleur omdat dit past bij onze industriële inrichting.

Industriële zithoek - Leenbakker Collin

Naast de bank en hocker hebben we een fauteuil gekocht. Zo hebben we extra zitruimte en het is een leuke opvulling voor de ruimte naast het tv-meubel. Ook deze stoel is van de Leen Bakker en komt uit de Cooper lijn. Voor eenheid hebben we hem in de cognac kleur genomen en dankzij de dunne poten creëer je ook hier weer een ruimtelijk gevoel.

De bank en stoel vonden we voor een kleine prijs via Marktplaats en de hocker stond in de koopjeshoek van de Leen Bakker met 1 zilveren poot. Al met al hebben we hierdoor maar €390 euro in plaats van €780 uit hoeven te geven.

Verander jij regelmatig jouw interieur? En is dit dan op budget of ga je lekker los in de interieurzaken?

Ernestina Elisabeth

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *