Interieur

Foto’s in huis: Retroprints van fotofabriek

Retroprints van Fotofabriek

Ik heb al meerdere jaren een Instax camera op mijn verlanglijst staan, maar houdt mijzelf telkens weer tegen om er een aan te schaffen. Een leuke foto is namelijk net zo makkelijk gemaakt met mijn telefoon. Toch mis ik bij sommige foto’s wel eens de retro look en feel. Dus toen ik via fotofabriek een set retroprints nog uitproberen was ik dolenthousiast en ging er snel mee aan de slag.

In dit artikel vertel ik je meer over het bedrijf en de set foto’s die ik heb mogen ontvangen.

Levering Fotofabriek

8x Retroprints

Voor de samenwerking mocht ik dus een set van 8 foto’s in retroprints laten afdrukken. Maar wat is dit nu eigenlijk? De foto’s worden afgedrukt in een vierkante weergave met daaromheen een wit frame wat zorgt voor een vintage effect. Daarnaast kun je in het programma, of naderhand, het witte frame voorzien van een tekst of leuke sjablonen. Ieder setje retroprints van fotofabriek bestaat uit 8 foto’s met een afmeting van 10,2 x 12,7 cm per foto.

Ik ging voor één setje en besloot mijn 8 favoriete foto’s van 2020 af te laten drukken. Want hoewel het een jaar is dat ons veel vrijheid afnam, gaf het ons ook zeker het een en ander terug. De grootste highlights van 2020?  Chiel en ik vierden voor het eerst samen carnaval, kochten in maart onze eerste gezamenlijke auto en werden dit jaar voor het eerst oom en tante!

De eerste, en moeilijkste, stap was dus het uitzoeken van de foto’s om die vervolgens te uploaden in het bewerkingsprogramma van fotofabriek. Alle foto’s die ik geselecteerd had heb ik vooraf voorzien van een eigen filter. Dit zorgt voor meer eenheid wanneer de foto’s bij elkaar hangen. Verder wilde ik het simpel en minimalistisch houden en koos er daarom voor om geen tekst of cliparts toe te voegen. Hierdoor was ik binnen een paar minuten klaar en kon ik de foto’s in mijn winkelwagen plaatsen.

8x Retroprints van Fotofabriek

Naast deze retroprints bieden ze bij Fotofabriek nog veel meer manieren aan om je foto’s af te drukken. Leg je citytrips bijvoorbeeld vast in een fotostrip of ga voor een vergroting van jouw favoriete vakantie foto.

Mijn ervaringen

Zoals ik eerder al aangaf was ik dolenthousiast over het afdrukken van een set retroprints. Het is weer eens wat nieuws in de foto verzameling waardoor je ze nét iets creatiever kunt verwerken in je inrichting. De software van de website is makkelijk in gebruik en met een paar minuten heb je de foto’s geüpload en klaar om te bestellen. Ook dit ging erg eenvoudig waarna ik binnen 2 dagen de foto’s thuis ontving. Dit ging overigens erg fijn via brievenbus waardoor je er niet thuis voor hoeft te blijven. Voor €4,99 krijg je dus een leuke en unieke set foto’s.

Over Fotofabriek.nl

Fotofabriek is in 2008 opgericht en onderdeel van Chris Russel BV. Chris Russel is al 25 jaar een full-service reclamebureau en digitale drukkerij. Op de website vind je een gratis softwarepakket waardoor je gemakkelijk zelf aan de slag kan met de vormgeving van jouw fotoproducten. Naast de retroprints kun je hier namelijk ook terecht voor fotoboeken, canvassen, wenskaarten en zelfs gepersonaliseerde cadeaus. Het product wordt op professionele wijze gedrukt, verbonden en verpakt waarna je binnen twee tot zeven werkdagen het thuis kan verwachten.

Ben jij ook zo weg van deze vintage look voor foto’s?

www.ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Interieur? Dat kan hier!

* Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb, maar dit is op geen enkele manier van invloed geweest op mijn ervaringen en mening.

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *