Beauty

Highlights vanuit huis met Kruidvat

Vorige maand mocht ik thuis weer een nieuwe rol aannemen. Dat deed ik niet voor zomaar iemand maar voor Chiel! Hoewel hij beschikt over een prachtige volle bos met haar, heeft hij het niet getroffen met zijn haarkleur. Dat is namelijk een vrij simpele askleur. Dus ging ik aan de slag als thuiskapster en zetten we highlights vanuit huis met Kruidvat.

Ter voorbereiding naar de bruiloft toe is Chiel de laatste maanden aan het experimenteren met zijn haar. Lang of kort, los of in een knot hij is er nog niet over uit. Waar hij wel over uit was? Dat zijn simpele askleur niet langer kon en er een WAUW effect gecreëerd moest worden. Na de vorige mislukte ervaring bij de kapper besloot hij dat ik het deze keer maar moest doen. Subtieler kon haast niet maar wel goedkoper!

Van 2017 tot 2020 verfde ik regelmatig mijn eigen haar in allerlei kleuren. Door die periode wist ik dat je bij kruidvat een speciale verfkit kunt krijgen voor het zetten van highlights vanuit huis. Eenmaal besproken dat het tijd werd om zijn haar te verven gingen we naar de kruidvat en kozen voor een Balayage crème kit van het eigen merk. Bij thuiskomst verzamelden we alle benodigde spullen en begonnen met het zetten van de highlights.

Wat heb je nodig?

Verpakking

Voor deze balayage kit betaal je €5,99 en niet alleen is dat een flinke besparing op de prijs bij de kapper maar ook op de andere merken in het verfschap. Voor dit bedrag krijg je alles wat je nodig hebt om zelfstandig, of met hulp, highlights vanuit huis te zetten. Een duidelijke opsomming van wat de verpakking bevat: Ontkleuringspoeder (28 gram), ontwikkelcrème (60ml), spatel, mengbakje, borsteltje, conditioneer en handschoenen.

Stap voor stap highlights vanuit huis zetten

Stap 1: Voeg de ontkleuringspoeder en de ontwikkelcrème samen in het mengbakje. Gebruik vervolgens de bijgevoegde spatel om door elkaar te mengen tot er een papje vormt. Wanneer al het poeder is opgenomen in de crème kun je beginnen met verven.

Stap 2: Verdeel met de puntkam het haar in drie delen. Begin aan de achterkant van het hoofd en werk zo door naar boven. Gebruik ook nu nog de puntkam om het haar de verdelen in banen en elke baan op een wevende wijze aan te pakken. Probeer dit zo dun mogelijk te doen en breng vervolgens het blondeermengsel aan met het bijgeleverde borsteltje. Doe dit op een verticale wijze en breng in de punten meer van het mengels aan. Herhaal bovenstaand proces totdat je alle drie de delen compleet hebt gehad.

Stap 3: Voordat ik de timer zet bekijk ik welke plekken in het haar nog wat blondering kunnen gebruiken borstel vervolgens op subtiele wijze door het haar heen. Dit geeft een subtiele blondering af in de lagen waar je niet bent geweest. Wanneer ik tevreden ben over het resultaat zetten we de timer op 20 minuten. Wij kiezen hiervoor omdat de onderlaag van Chiel zijn haar al erg blond is geworden en we dus verwachten dat dit genoeg tijd zal zijn.


Stap 4: Is de tijd verstrekken? Dan is het tijd om de verf uit te spoelen. Volg hiervoor je eigen wasroutine maar vergeet niet om de bijgeleverde conditioner te gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van pas gekleurd haar en verbetert de weerstand van het haar tegen beschadiging.

Stap 5: Blijft er een geel/oranje gloed achter na het spoelen? Gebruik dan een zilvershampoo die dit onttrekt van het haar. Wij gebruiken die van kruidvat en lieten hem in plaats van de aangegeven 5 minuten voor 10 minuten intrekken.

Omdat we ’s avonds het haar van Chiel geverfd hebben konden we niet meteen het juiste eindresultaat zien. Dus zijn we een film gaan kijken en hebben de volgende ochtend zijn haar in model gebracht. Onderstaand deel ik het eindresultaat met je! Chiel is erg tevreden en zelf ben ik ook blij met het eindresultaat dus in vervolg mag ik vaker zijn haar verven.

Highlights vanuit huis met Kruidvat

Wat vind jij van het resultaat? Let us know!

www.ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar nog meer budgetproof beauty tips? Je vindt ze op mijn beauty pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *