Reizen

Een dag naar de kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Dusseldorf

Mijn favoriete feestdag van het jaar? Dat is ongetwijfeld KERST! Ieder jaar weer beginnen mijn handen vanaf september al te jeuken om de kerstboom te zetten. Helaas mag dit pas vanaf midden november en naast dat ik dan de boom weer mag optuigen is er nog iets dat rond deze periode begint. De kerstmarkten, specifiek die in Düsseldorf. Vorig jaar konden we er niet naartoe en dus planden we dit jaar een dagtrip naar de kerstmarkt Düsseldorf. Ik neem je graag mee.

06:30 Opstaan

We willen het meeste uit onze dagtrip naar Düsseldorf halen en zetten de avond ervoor onze wekkers. Chiel is het er niet helemaal mee eens, maar komt na een moeilijke opstart toch rond 06:50 uit bed. Hierdoor vertrekken we helaas wel iets later dan gepland. Om 07:38 zitten we in de auto en de reis begint goed met een kleine file. Na +/- 10 minuten kunnen we weer normaal door rijden en vervolgen dus onze weg.

08:53 Aankopen voor oud & nieuw

When in Germany.. kun je daar beter extra goed gebruik van maken. Voor vertrek had ik uitgezocht wat de dichtstbijzijnde supermarkt na de grens was. In Emmerich zaten de meesten en dus gingen we daar de snelweg af. We begonnen bij de LIDL en kochten daar een fles Wodka, Amaretto en Whiskey. Bij Trinkgut namen we de Limited Edition Baileys Tiramisu en Puschkin Black Wodka mee. We zijn ook nog even binnen gestapt bij de ALDI maar zagen hier niets bijzonders. Onze buit is niet veel maar voor ons genoeg voor een klein half jaar en de Baileys kopen we speciaal voor oud & nieuw.

10:24 Parkeren in het centrum

Onze navigatie staat ingesteld op een parkeergarage dichtbij Schadowstraße. Helaas stuurt hij ons ook deze keer weer verkeerd en dus moeten we omrijden. Gelukkig heeft het centrum van Düsseldorf genoeg parkeergarages en vinden we al snel een andere. We slaan af zodra het kan om vervolgens de garage binnen te rijden, parkeren onze auto op de derde verdieping en verlaten te voet de garage.

10:36 Regen, regen en sneeuw

Vanaf het moment dat we de auto instapten regende het al en dit is tijdens de reis niet veranderd. Gelukkig ligt er een paraplu in de auto want we zijn allebei niet gekleed op regen. Dit is alleen wel een kleine en dus gaan we op zoek naar een tweede. We beginnen bij de DM, slaan wat shampoo in maar vinden geen paraplu. Naast de DM zit een Primark en daarom lopen we meteen daar naar binnen. Zoals verwacht hebben we hier genoeg keuze en nemen een er een mee.

We vervolgen onze weg door de winkelstraat en gaan nog een paar winkels in zoals de New Yorker, Deichmann, Hunkemöller etc. Naast de winkels gaan er steeds meer kerstkraampjes open. Dit zijn voornamelijk nog eetkramen en de geur van warm eten maakt mij op dit moment nog erg misselijk. Ik bedenk mij ook dat mijn ontbijt erg licht was én zonder koffie, dus gaan we op zoek naar een plek om iets te drinken.

11:28 STARBUCKS

Na een flink stuk gelopen te hebben en meer kerstmarkten tegen gekomen te zijn zien we een Starbucks. We kiezen voor veilig en lopen daar naar binnen. Ik bestel een Matcha Tea Latte (niet zo veilig) met een Bacon & Egg Bagel en Chiel neemt een koffie en dezelfde bagel. Terwijl we hiervan genieten zoeken we een plattegrond van alle gelegen kerstmarkten om een route uit te stippelen.

12:17 Altstadt-Markt

Na een route van 10 minuten komen we uit bij het begin van de Altstadt-Markt Ondanks de leuke huistjes vind ik het niet heel sfeervol en daardoor lopen we er ook snel aan voorbij. Aan het einde van de straat slaan we rechts af en komen al snel uit bij het volgende plein. En als we het willen hebben over sfeervol is dit plein wat ik bedoel! Allerlei kleine kraampjes dicht bij elkaar, omringd door lampjes en kerstbomen in een vierkant zodat je een route kunt volgen.

Kerstmarkt Dusseldorf

12:41 Op zoek naar een pinautomaat

Chiel heeft trek in een bratwurst en dus besluiten we er een te halen. Helaas komen we er snel achter dat pinnen geen mogelijkheid is. Beiden hebben we geen contant geld op zak en moeten dus op zoek naar een pin automaat. Hiervoor moeten we een best stuk terug lopen en vinden er uiteindelijk een bij het metrostation naast Galeria Kaufhof. Nu we contant geld hebben vervolgen we onze weg weer en halen op het eerste plein een bratwurst.

13:09 Rathaus

Vanaf Altstadt-Markt kunnen we het Rathaus al zien en dus vervolgen we onze weg daar naar toe. Ook dit plein is een stuk sfeervoller dan de kerstmarkt twee pleinen terug. Zelf wil ik erg graag het reuzenrad in om de stad van een ander punt te bekijken. Toch besluiten we dat dit midden op de dag erg zonde is omdat je de verlichtingen lastig kunt zien. Daarom kiezen we ervoor om weer door te lopen naar het volgende plein en bij schemer terug te komen.

13:25 Abfelkuchen mit Appelmus

De volgende stop is nog geen 10 minuten wandelen en daar besluiten we ons eerste glas Glühwein te delen en eten we Apfelkuchen met appelmoes. Bij dit plein is ook de schaatsbaan te vinden. Omdat het een doordeweekse middag is vind je momenteel niemand op de baan. Chiel benoemd nog dat we kunnen gaan schaatsen maar daar ben ik met mijn panty niet op gekleed. Dus lopen we door naar de volgende kerstmarkt op Schadowplatz: Märchen-Markt

14:13 Zalando outlet

De laatste kerstmarkt Düsseldorf hebben we snel gezien. We twijfelen nog om een curryworst te bestellen maar zitten eigenlijk nog vol genoeg. Dus gaan we verder met winkelen om wat tijd op te vullen tot schemer. Ik wil graag naar de Zalando outlet. Eenmaal daar vind ik een prachtig paar hakken van Dune Londen voor 59,95, helaas zitten ze te strak en zijn ze er niet in een maat groter. Anders had ik ze zeker mee genomen dit paar kostte voorheen €179,95. Verder vinden we niet echt iets, dus lopen we door en gaan een beetje window shoppen langs alle designer winkels.

14:38 Window shoppen en koffie

Aan de overkant van de straat staan ook een paar kraampjes. Dus steken we over lopen erlangs en vervolgen onze weg. Ik had eerder op de dag nog een paar boetiekjes gezien waar ik naar binnen wilde. Dus daar gingen we langs maar bleef met lege handen lopen. Inmiddels hebben we weer wat trek gekregen en moeten beiden naar het toilet. Dus gaan we ergens zitten voor wat drinken en iets lekkers.

15:32 Einde kerstmarkt Düsseldorf

Na deze korte koffie pauze besloten we terug te lopen naar het reuzenrad. Helaas kwamen we niet ver want ineens was alles afgezet door de politie. Vanaf [Kerstmarkt] tot aan het plein van het reuzenrad. Alle kraampjes daarvoor waren ook al aan het opruimen of al gesloten. De reden? Er bleek een dreiging te zijn dat iemand zou gaan inrijden op de bezoekers. Op dat moment wisten we dit nog niet maar besloten dat dit dan ook het einde betekende voor onze dagtrip kerstmarkt Düsseldorf.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt Düsseldorf is dit jaar te bezoeken tot en met 30 december 2022. Alle zes de kerstmarkten zijn van zondag t/m donderdag geopend tussen 11:00 en 20:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je een uur langer genieten van de kerstsferen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen op deze openingstijden namelijk:

  • 24 december: open van 11:00 tot 15:00 uur
  • 25 december: gesloten
  • 26 december: open van 14:00 tot 20:00 uur

Niet geheel onbelangrijk om te weten:

Voordat je jouw dagtrip naar de kerstmarkt Düsseldorf plant is het goed om vooraf rekening te houden met het volgende:

  • Bij veel kerstkramen kun je niet pinnen, dus neem genoeg contant geld mee!
  • Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, dus als je ook kerstcadeaus wil inslaan is het aan te raden om op een van de andere dagen te gaan.
  • Ga je met de auto? Dan heb je een milieusticker nodig, deze is via ANWB makkelijk te bestellen voor €18,95. Ben je lid? Dan betaal je €13,95.
  • Geen zin om te rijden? Vanaf Arnhem gaat er een rechtstreekse treinverbinding naar Düsseldorf. Deze is te boeken via NS International. Let wel op: boek je kort voor vertrek dan ben je vaak duurder uit.
  • Ben je van plan om langer dan een dag te blijven? Boek dan een hotel in de buurt van het centrum. Een groot deel van de hotels hebben in deze periode speciale kerstaanbiedingen, (goedkope) parkeermogelijkheden en zijn super betaalbaar!
www.ernestinaelisabeth.nl

Ben je benieuwd naar meerdere van mijn reisverslagen? Je vindt ze op mijn Reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *