Fashion

SHEIN curve collectie: Is het je geld waard?

Heb jij al een kledingstuk in je kast liggen van SHEIN? Dan ben je niet de enige! Inmiddels kunnen we niet meer om de webshop heen en maak ook ik mij schuldig aan meerdere bestellingen. Vooral de SHEIN Curve collectie trekt veelal mijn aandacht. Maar nu rest de vraag: is het ook je geld waard?

Ik neem je graag mee in mijn ervaringen met de webshop, de maatvoering en de prijs-kwaliteitverhouding. Lees je snel verder?

Zoekfunctie SHEIN

Opzoek naar een specifiek item? Dan kan je zoektocht op de SHEIN webshop lastig worden. Veel specifieke zoektermen of steekwoorden brengen je niet het gewenste resultaat. Als voorbeeld: bij de zoekterm two piece krijg ik maar drie resultaten naar boven. Alle drie een badpak in plaats van het tweedelig pak dat ik zocht. Zelf maak ik dus geen gebruik meer van de zoekfunctie en scrol net zo lang door in de categorieën tot ik vind wat ik zoek.

Winkelwagen vullen

Wanneer je een flinke verlanglijst hebt samengesteld wordt het tijd om het een en ander te bestellen. Maar hoe bepaal je welke maat je moet bestellen? De recensies van anderen en het matentabel helpen je énorm! Een ding weet je zeker, bestel nooit een maat kleiner. Over het algemeen heb ik bij de SHEIN Curve collectie mijn eigen maat(XL/44), tenzij het een strak model is met weinig stretch. Dan ga ik voor veilig en bestel ik een maat groter. Want innemen kan altijd nog!

Levering van je bestelling

Na het definitieve besluit voor het plaatsen van een bestelling hoef je niet lang te wachten op je producten. Binnen twee weken heb je jouw pakket al binnen zonder enkele problemen of bijkomende kosten. Daarnaast kun je ook jouw pakket volgen via de bijgevoegde track & trace en weet je exact wanneer het zal binnenkomen. Dit was niet altijd zo en vind ik zeker een toevoeging aan het bestelproces.

Kwaliteit van de kleding 

Als je het lastig vindt om betaalbare en leuke plussize kleding te vinden dan is de SHEIN webshop iets voor jou! en Binnen de SHEIN Curve collectie is er meer dan genoeg keuze voor fijne blouse, tops, jurken etc.. En de kwaliteit? Die wordt steeds beter! Zo af en toe ontvang ik nog eens een kledingstuk dat tegen valt maar 9/10 kledingstukken komen altijd binnen zoals verwacht. En zit het toch niet helemaal naar wens laat ik het veelal door een familielid vermaken. Al met al ben ik vaak tevreden over mijn aankopen en draag ik de gekochte kledingstukken met enige regelmaat.

Is de SHEIN Curve collectie je geld waard?

Doordat de kwaliteit van de SHEIN Curve collectie een stuk beter geworden is, zijn de prijzen sinds vorig jaar ook omhoog gegaan. Hierdoor ben ik toch minder gaan bestellen omdat het altijd een gok blijft, zeker als je iets bestelt om vaker te kunnen dragen. Mijn laatste bestelling bevatte overigens alleen maar items waarvan ik tevreden was over de kwaliteit. De producten had ik daarnaast binnen een week in huis en betaalde voor 7 items € 63,-. Dus op de vraag is de SHEIN Curve collectie je geld waard? Krijg je van mij een volmondige ja, althans als we het hebben over exclusieve plussize items die binnen NL niet te verkrijgen zijn.

Heb jij al weleens iets bestelt bij SHEIN? En was dit dan uit de SHEIN Curve collectie of de reguliere?

www.ernestinaelisabeth.nl

Ben je benieuwd naar meer budgetproof plussize fashion tips? Die kun je vinden op mijn mode pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *