Europa, Reizen

7x Lloret de Mar tips voor een zonvakantie

Staat er dit jaar een vakantie naar Lloret de Mar gepland óf ben je nog op zoek naar een leuke bestemming? Wat het ook is dat je gebracht heeft naar mijn blog, ik deel graag mijn tips voor een zonvakantie naar Lloret de Mar met je!

Geniet van een van de stranden

Tijdens je zonvakantie naar Lloret de Mar zal je ongetwijfeld een dag doorbrengen aan het strand. Lloret kent namelijk vijf goudkleurige stranden. De populairste vind je dichtbij het centrum en heeft de naam Platja de Lloret de Mar. Aan de overkant van het strand vind je genoeg restaurants waar je na een duik in het kristalhelder blauw water terecht kunt voor een drankje of tapas.

Boek een off the road quad tour

Wij boekten vorig jaar een off the road quad tour bij DKR-Quads. Zoals de titel al zegt ga je met deze tour off the road en begeef je je dus door de natuurrijke omgeving van Lloret de Mar. De tour is te doen voor elke bestuurder met een auto rijbewijs. In het begin zul je de quad (logisch) even moeten leren kennen maar door de fijne uitleg van de begeleider moet dit goed komen. Omdat wij allebei wilden rijden wisselden Chiel en ik halverwege de route om, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Bezoek een waterpark

Ben je het strand of het zwembad zat en toe aan wat activiteit? In de buurt van Lloret de Mar vind je het waterpark Water World. Dit park bevat een oppervlakte van 140.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste aquaparken van Europa. Verder bevat het meer dan 20 glijbanen, waterattracties en zwembaden. Genoeg te doen om zowel kinderen als volwassenen de hele dag te kunnen vermaken.

Wandel langs de Costa Brava

Lloret de Mar is dé plek voor een zon- of uitgaansvakantie, maar wist je dat je er ook geweldige wandelroutes kunt vinden? Langs de Costa Brave vind je verschillende paden waarbij je je opeens midden in de natuur bevindt. Deze routes brengen je langs kalkstenen rotsen, terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan.

Dagtrip naar Barcelona

Helaas kwamen we er al snel achter dat er rondom Lloret weinig te ontdekken is. De meeste bezienswaardigheden hadden we namelijk de eerste twee dagen al gehad en het quad rijden konden we ook afstrepen. Gezien wij met de auto waren besloten we daarom een dagtrip naar Barcelona te plannen. De avond van te voren had ik mij flink ingelezen en een route bedacht om het meeste binnen 16 uur te zien.

Maak tijd om te winkelen

In Lloret de Mar is er, naar mijn mening, weinig te winkelen. Maar mijn zusje en zwager hebben ons de zondagmarkt in Tordera aangeraden. Wij besloten dus om eens te kijken waar zij zo enthousiast over waren, maar waarschijnlijk hebben veel kraamhouders een flinke klap overgehouden aan Corona want er was weinig te zien. Met een half uur hadden wij alle kraampjes gehad en kwamen niks in onze smaak tegen. We besloten om bij een restaurant wat te drinken waarna we doorreden richting Malgrat.

Neem deel aan het uitgaansleven

Als Lloret de Mar ergens om bekend staat dan is het wel haar bruisende nachtleven. In zijstraatjes kun je verschillende barretjes en discotheken vinden maar de place to be is toch ‘de strip’ waar je alle grote clubs en discotheken vindt. Wanneer je over de strip rondstruint is het verstandig om alles in je op te nemen, ga wat gesprekken aan en kom erachter waar je jouw avond door zal brengen. Goed om te weten is dat je voor de meesten entree betaalt tussen de € 10,- en € 20,- euro per persoon. Na sluitingstijd zijn er nog genoeg restaurants open voor een late Night snack.

Eten en drinken in Lloret de Mar

Tijdens je vakantie Lloret de Mar hoef je niet te verhongeren. De badplaats kent namelijk honderden restaurants die variëren van goedkope fastfood tentjes tot luxe (vis)restaurants. Bij de meesten kom je typisch Spaanse gerechten tegen zoals paella maar ook veel klassieke recepten zoals risotto, steak of pasta’s.

Tijdens onze zonvakantie naar Lloret de Mar hadden wij twee favoriete restaurants. Namelijk La Brava en 12Lounge. Beiden vallen onder dezelfde eigenaar maar verschillen desondanks kwa sfeer en menukaart heel erg van elkaar. Wanneer je op zoek bent naar een plek om (goedkoop) te ontbijten of te lunchen kun je aan de boulevard terecht bij Bake and Shake wij bestelden hier een middag een heerlijke kip teriyaki pokébowl en verschillende bubbel waffels.

Overnacht in Hotel Acapulco

Wij hadden via Booking onze overnachting geregeld bij het Hotel Acapulco waar we zes nachten verbleven. Dit vier-sterrenhotel is erg betaalbaar en beschikt over een luxe zwembad, fitness ruimte en heeft een bohemian chique uitstraling. Onze (bad)kamer was erg schoon, bevatte een airco die je kon gebruiken en hadden fijne bedden voor een goeie nachtrust. Verder was ook het ontbijtbuffet erg uitgebreid en ben je binnen 10 minuten op de strip en binnen 15 minuten bij het strand. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te overnachten tijdens jouw zonvakantie naar Lloret de Mar.

Ben jij na het lezen van dit artikel toe aan een vakantie in de Spaanse zon? Ik hoor graag welke van mijn tips jij gevolgd hebt tijdens jouw trip!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips voor een zonvakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *