Europa, Reizen

7x Blanes tips voor een zonvakantie

Staat er dit jaar een vakantie naar Blanes gepland óf ben je nog op zoek naar een leuke bestemming? Wat het ook is dat je gebracht heeft naar mijn blog, ik deel graag mijn tips voor een zonvakantie naar Blanes met je!

Blanes behoort tot de populairste bestemmingen van de Costa Brava. De stranden en uitgaansmogelijkheden vormen de grootste aantrekkingskracht van deze badplaats en weet zowel stellen als families als jongeren van een onvergetelijke tijd te voorzien. Om je dagen te vullen zijn er genoeg activiteiten zoals bootexcursies, kroegentochten en restaurants.

Dagtrip naar Barcelona

Als je dan toch in de buurt bent en je hebt extra tijd dan kun je net zo goed een bezoek brengen aan Barcelona voor een dagtrip. Met de auto is dit een rit van +/- 1 uur en online kun je in het centrum voor € 25,- een parkeerplek reserveren. Wel zo handig om bewust naartoe te kunnen navigeren. Wij hebben deze dagtrip niet gemaakt tijdens onze Blanes vakantie, maar toen we in Lloret de Mar waren. Onze reis heb ik voor je samengevat in dit artikel.

Bootexcursies: Ontdek de rijke flora en fauna van Blanes

Een van dé activiteiten die je moet ondernemen in Blanes, is een excursie met een boot. Ben je met kinderen? Kies dan voor een boot met glazen bodem. Heb je toch liever iets meer actie? Dan kun je een boot huren en zelfstandig de wateren van Blanes ontdekken.

Blanes tips: Bezoek een waterpark

Ben je het strand of het zwembad zat en toe aan wat activiteit? In de buurt van Blanes vind je het waterpark Water World. Dit park bevat een oppervlakte van 140.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste aquaparken van Europa. Verder bevat het meer dan 20 glijbanen, waterattracties en zwembaden. Genoeg te doen om zowel kinderen als volwassenen de hele dag te kunnen vermaken.

Geniet van de stranden

Wat zeker niet kan missen in deze lijst met Blanes tips zijn de stranden. Blanes kent namelijk een van de langste stranden van de Costa Brava.  Er zijn lange, comfortabele zandstranden maar ook pittoreske baaitjes tussen de rotsen. Het populairste strand heeft de naam Platja de Blanes en is 625 meter lang en 30 meter breed. 

Breng een bezoek aan Castillo de Sant Joan

In de vroege ochtend of juist in de namiddag kun je de wandeling naar het San Juan kasteel op de gelijknamige heuvel maken. In het Catalaans wordt hij trouwens Sant Joan genoemd. Vanaf dit ruim 170 meter hoog gelegen dertiende-eeuwse kasteel geniet je van een prachtig uitzicht op Blanes. Niet zoveel trek in een wandeling? Pak dan de auto en parkeer deze vlakbij het kasteel.

Winkelen bij La Roca Village

Heb je al de boetiekjes gehad en ben je benieuwd naar de grotere merken? Dan is dit nog zo’n geweldige blanes tip! Ga met het OV of eigen vervoer naar La Roca Village. Officieel ligt dit winkeldorp in Barcelona, dus ga je met eigen vervoer houd dan rekening met tol paaltjes. Dit winkeldorp is vergelijkbaar met Outlet Roermond of Roosendaal en je vindt hier verschillende merken zoals Armani, Balenciaga, Michael Kors, Gucci, Karl Lagerfeld, etc.

Bezoek de botanische tuin aan de Costa Brava

Blanes bevat twee botanische tuinen en wij bezochten tijdens ons verblijf de Jardín Botanic Marimurtra. De entree is € 10,00 per persoon, kinderen t/m 4 jaar zijn gratis (prijspeil juni 2024). Jardín Botanic Marimurtra ligt in het hogere gedeelte van Blanes en heeft hierdoor een prachtig uitzicht over zee. Geen wonder dat het door sommigen als trouwlocatie wordt gebruikt.

Ben jij na het lezen van dit artikel toe aan een vakantie in de Spaanse zon? Ik hoor graag welke van mijn tips jij gevolgd hebt tijdens jouw trip!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips voor een zonvakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *