Reizen

5x Vakantiebestemmingen voor 2020

Heb jij ook al last van die heerlijke vakantiekriebels? Wij wel! Maar voor aankomend jaar hebben we ervoor gekozen om te gaan voor een last minute vakantie en moeten daarom nog even geduld hebben. Toch kan ik het niet laten om uit te zoeken wat de leukste bestemmingen zijn voor 2020. Vandaag deel ik mijn top 5 met je:

 1. Griekenland
  Eilandhoppen, Raki, mixed grills… denkende aan al het moois dat Griekenland te bieden heeft wil ik meteen een enkeltje boeken. Zakynthos is ons favoriete eiland en we zien onszelf nog wel teruggaan. Ga mee op een boot tour om het eiland en kom dichtbij de beroemde Shipwreck Beach. Of huur een quad en ga naar de top van het eiland én naar Zakynthos-Stad. 

  Alhoewel Griekenland vele eilanden kent zijn er een paar eilanden waar je écht geweest moet zijn! Wil je een typisch feest vakantie? Ga dan naar Kreta. Hét grootste eiland van Griekenland en met Chersonissos een geweldige mix voor cultuur, natuur en feesten. Liever een rust vakantie? Dan vlieg je gewoon naar Rhodos! En voor het perfecte (insta)plaatje ga je uiteraard naar Santorini.
‘Shipwreck’ beach, Zakynthos

Tip: Loop de Samaria kloof, spierpijn gegarandeerd. Maar het is het dubbel en dwars waard! 

 1. Turkije
  Turkije is terug van weg geweest. Daarom staat ook deze vakantiebestemming op onze bucketlist. Voor onze jaarlijkste stedentrip zou ik graag naar Istanbul willen. In deze Turkse hoofdstad is voldoende cultuur te vinden. Ga je naar een van de toffe rooftop bars dan ben je verzekerd van een geweldig uitzicht over de stad. Turkije is ook geweldig om te bezoeken als zonvakantie doordat het een lange kust vol stranden bevat, veel sfeer en heerlijk eten. Kortom: alles wat je wilt voor een zorgeloze vakantie.
 2. Italië – Puglia
  Het afgelopen jaar heb ik dit plaatsje in Italië meerdere keren voorbij zien komen. Hierdoor ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de schatten die het verborgen houdt. Puglia is dan ook ideaal om naar toe te reizen aan het begin of het einde van het zomerseizoen. 

Afgelopen zomer zijn we naar Blanes gereden. Ondanks de lange zit, vooral door de files, heeft er wel voor gezorgd dat ik vaker een rondreis wil gaan maken. Alleen dan deze keer uiteraard op één bestemming met kleinere afstanden. Ik deel er twee met je:

 1. Portugal – Rondreis
  Bij Portugal denk ik meteen aan Lissabon. En aan een autorondreis. Eenmaal rondkijken wat er zoals te doen is in Portugal en het was al snel duidelijk. Met een fly-drive reis haal je écht het beste uit jouw vakantie. Stel hem zelf samen of laat dit voor je doen bij een reisbureau. Een van de plaatsen waar ik zeker een langere stop wil hebben is Algarve. Ook als je niet gaat voor een autorondreis is deze regio de place to be voor de ultieme strandvakantie. 
 2. Afrika: een indrukwekkende rondreis
  Een deel van mijn roots liggen in Afrika en daardoor staat een bezoek aan mijn familie in Nigeria zeker op de lijst. Maar eh.. dat is niet dé reden voor een rondreis door Afrika. Het lijkt mij gewoon geweldig om een echte grote reis te houden op een plek waar nog niet veel mensen in mijn omgeving geweest zijn. Afrika dus. Op safari gaan, langs mijn familie en nieuwe ervaringen op doen. 
Een giga throwback met mijn mama. Drie maanden oud was ik hier én in Nigeria. 

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *