Heb jij ook al die heerlijke vakantiekriebels? Wij wel, alhoewel we dit jaar besloten hebben om écht te gaan voor een last minute. Toch kan ik het niet laten om uit te zoeken wat de leukste bestemmingen zijn voor dit jaar. Daarom deel ik vandaag met je mijn top 5! 

 1. Griekenland
  Eilandhoppen, Raki, het eten van mixed grills… denkende aan al het moois dat Griekenland te bieden heeft wil ik direct een retour boeken. Vooral Zakynthos was onze favoriet. Zo’n favoriet dat we misschien wel terug gaan. Ga mee op een boot tour om het eiland en kom dichtbij de beroemde Shipwreck Beach. Of huur een quad en ga naar de top van het eiland én naar Zakynthos-Stad. 

  Alhoewel Griekenland vele eilanden kent zijn er een aantal favoriet die ik graag voor je tip. Wil je een typische feest vakantie ga dan naar Kreta. Hét grootste eiland van Griekenland en met Chersonissos een geweldige mix voor cultuur, natuur en feesten. Liever een rust vakantie? Dan vlieg je gewoon naar Rhodos! En voor het perfecte (insta)plaatje ga je uiteraard naar Santorini.
‘Shipwreck’ beach, Zakynthos

Tip: Loop de Samaria kloof, spierpijn gegarandeerd. Maar het is het dubbel en dwars waard! 

 1. Turkije
  Turkije is terug van weg geweest. Daarom staat ook deze vakantiebestemming op onze bucketlist. Voor onze jaarlijkste stedentrip zou ik graag naar Istanbul willen. In deze Turkse hoofdstad is voldoende cultuur te vinden. Ga je naar een van de toffe rooftop bars dan ben je verzekerd van een geweldig uitzicht over de stad. Turkije is ook geweldig om te bezoeken als zonvakantie doordat het een lange kust vol stranden bevat, veel sfeer en heerlijk eten. Kortom: alles wat je wilt voor een zorgeloze vakantie.
 2. Italië – Puglia
  Het afgelopen jaar heb ik dit plaatsje in Italië meerdere keren voorbij zien komen. Hierdoor ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de schatten die het verborgen houdt. Puglia is dan ook ideaal om naar toe te reizen aan het begin of het einde van het zomerseizoen. 

Afgelopen zomer zijn we naar Blanes gereden. Ondanks de lange zit, vooral door de files, heeft er wel voor gezorgd dat ik heel graag meerdere rondreizen wil doen. Alleen dan deze keer uiteraard op één bestemming met kleinere afstanden. Ik deel er twee met je:

 1. Portugal – Rondreis
  Bij Portugal denk ik meteen aan Lissabon. En aan een autorondreis. Eenmaal rondkijken wat er zoals te doen is in Portugal en het was al snel duidelijk. Met een fly-drive reis haal je écht het beste uit jouw vakantie. Stel hem zelf samen of laat dit voor je doen bij een reisbureau. 
  Een van de plaatsen waar ik zeker een langere stop wil hebben is Algarve. Ook als je niet gaat voor een autorondreis is deze regio de place to be voor de ultieme strandvakantie. 
 2. Afrika: een indrukwekkende rondreis
  Een deel van mijn roots liggen in Afrika en daardoor staat een bezoek aan mijn familie in Nigeria zeker op de lijst. Maar eh.. dat is niet dé reden voor een rondreis door Afrika. Het lijkt mij gewoon geweldig om een echte grote reis te houden op een plek waar nog niet veel mensen in mijn omgeving geweest zijn. Afrika dus. Op safari gaan, langs mijn familie en nieuwe ervaringen op doen. 
Een giga throwback met mijn mama. Drie maanden oud was ik hier én in Nigeria. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *