Beauty

5x foundation voor de donkere huid

5x favoriete foundations

Vind jij het lastig om een fijne foundation voor de donkere huid te vinden? Gelukkig is dit probleem in de afgelopen jaren een stuk verminderd doordat steeds meer merken hun foundation lijn hebben uitgebreid. Sommigen claimen zelfs meer dan 30 tinten te hebben waardoor nu ook iedere beauty liefhebber een perfect egale huid kan creëren. Door deze innovatie heb ik dan ook flink wat foundations uit mogen proberen en vandaag deel ik mijn top vijf foundations met je. 

 1. Matte foundation – Primark
  Een volledig dekkende foundation voor de donkere huid geheel budgetproof dat krijg je bij met de Matte Foundation van Primark. Hun wimper collectie heb ik in overvloed thuis liggen en dit bevalt. Dus nam ik enthousiast een flacon mee uit hun (goedkoopste) foundation lijn. En die stelt niet teleur. Om de juiste dekking te creëren heb je weinig nodig van het product waardoor het niet zwaar of plakkerig aanvoelt. Ook niet geheel onbelangrijk. Het is wel van belang om te zorgen voor een goeie basis door een voedende crème te gebruiken. Hoewel ik een erg vettige huid heb kreeg ik bij intensief gebruik meerdere schrale plekken. Maar als dat alles is..
  Sinds september 2019 is de lijn in een nieuwe jas gestoken en uitgebreid naar 16 verschillende tinten. Uit deze lijn gebruik ik de kleur ”Toffee” en kost nog geen €4,00. De set kun je uitbreiden met een bijpassende concealer en poeder waardoor jij budget vriendelijk en toch full face de deur uit kunt!

 2. Fit Me Foundation – Maybelline
  Last van vette huid? Dan zijn de meeste foundations snel te zwaar of te dik om op een prettige manier aan te brengen. Daarom is de Fit Me! foundation van Maybelline perfect voor een vette huid. Deze foundation is gebaseerd op waterbasis waardoor je weinig product nodig bent en zorgt voor een medium egale dekking. Bij één laag vind ik de dekking te weinig daarom breng ik zelf na het intrekken vaak nog een tweede laag aan. Daardoor is de foundation langer ‘nat’ waardoor hij een beste tijd na aanbrengen nog aangeeft. 
  Van deze specifieke foundation gebruik ik in de zomer nr.330 en kost maar   €7,49. Ook hiervan is een complete lijn om jouw look compleet te maken.
Fit Me! foundation voor de donkere huid
 1. Pro Base Foundation – Make-up Academy 
  Gek op een natuurlijke foundationlook? Dan is dit het product van jou. Door de simpele verpakking heeft deze flacon van Make-up Academy een luxe uitstraling. Daarnaast bevat hij geen pompje maar een spatel waarmee je de foundation kunt aanbrengen. De foundation voelt erg licht aan en geeft geen dicht geplamuurd gevoel met een matte finish! 
  Van deze specifieke foundation gebruik ik #154 en kost nog geen €5,99 bij de Kruidvat.

Foundation voor de donkere huid

Deze volgende twee foundation voor de donkere huid hebben een prijskaar van boven de €10 euro. Bij de aanschaf daarvan denk ik meestal nog wel eens 3 keer na, voornamelijk omdat ik bang ben dat ze niet bevallen, te zwaar aangebracht moeten worden of niet de juiste kleur zijn. Voor dit artikel wist ik gelukkig voor een zachte prijs een paar te bemachtigen. Daarover lees je nu snel meer!  

 1. Naked Skin – Urban Decay
  Deze foundation van Urban Decay wist ik te bemachtigen tijdens de sale voor een goede prijs! Enig nadeel, deze flacons zijn inmiddels uit het assortiment gehaald. Dus laten we hopen dat hij gewoon in een nieuwe jas gestoken is zodat ik hem straks opnieuw kan aanschaffen. Want over de foundation ben ik erg tevreden! Niet alleen ligt de foundation licht op de huid ook bevat het voedende stoffen waardoor een dagcrème o.i.d. aanbrengen niet nodig is. Daarnaast is er een geur aan toegevoegd die zorgt voor een luxe ervaring tijdens het aanbrengen van je make-up. Net zoals bij de andere foundations heb je weinig nodig voor een fijne dekking. 
  Van deze specifieke foundation heb ik de medium dark en officieel kost die zo’n €37,50.
Urban Decay foundation
 1. Soft fluid long wear – La Mer
  Als je het wil hebben over dure foundations dan heb je deze nog niet gezien. Deze foundation van La Mer kost bijna €100 euro en dat heb ik er zeker niet voor neer getikt. Een kennis had een miskoop in kleur gedaan dus kon ik hem overnemen voor een kleine prijs.
  Net zoals de foundation van Urban Decay heeft ook deze een verzorgende eigenschap en heeft die een heerlijke geur. De foundation dient erg dun aangebracht te worden anders trekt hij niet voldoende in en geef je de hele dag door af. Door het minimale gebruik doe je gelukkig wel langer met een flacon, maar of het daardoor zijn prijs waard is? In ieder geval niet zo lang ik nog een student ben, maar als je het kunt missen zou ik het zeker doen.
La Mer foundation voor de donkere huid
Dit zijn voor mij de fijnste foundation voor de donkere huid die ik in de afgelopen jaren heb gebruikt. Waar haal jij jouw foundation? Let me know! 
Ernestina Elisabeth
Wil je meer lezen over Beauty & Mode?

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *