Reizen

Overnachten in het luxe Zaan Hotel

Deluxe Twin Kamer Zaan Hotel

Vorig jaar planden we een vakantie naar Texel en besloten daar een paar dagen Zaandam aan toe te voegen. Al snel kwamen we het Zaan Hotel en konden de lage prijs (€109) haast niet geloven. Bij het zien van de foto’s waren we om en boekten snel een deluxe twin kamer. In dit artikel neem ik je mee naar hoe wij onze overnachting in het Zaan Hotel hebben ervaren!

Aan de andere kant van het NS-station en het centrum vind je het in 2018 geopende Zaan hotel. De gevel van het hotel is een ode aan de Zaanse bouwstijl waarbij het lijkt alsof het hotel is opgebouwd uit verschillende Zaanse huisjes.

Inrichting

Het interieur van het Zaan Hotel ademt warmte en luxe door de zorgvuldige keuze in meubels. Door het hele hotel heen is dan ook een zorgvuldige selectie van roze, paars/bruin en goud te vinden. Een echte inspiratie voor een ‘hotel chic’ interieur.

Elke kamer beschikt over dezelfde basis inrichting die je kunt upgraden met extra verwennerijen. Wij kozen voor een deluxe tweepersoonskamer met een comfortabel kingsize bed en tweepersoons ligbad (!). Dit laatste staat niet specifiek vermeld op de website waardoor het voor ons een leuke verassing was bij aankomst. 

Verder vind je in de kamer het gebruikelijke als een mini-koelkast, airconditioning, Nespresso apparaat voor koffie en thee én een heerlijke regendouche!

Je betaalt voor de deluxe twin kamer, die wij dus hadden, €188,00 per nacht incl. ontbijt. Van die prijs schrok ik eerlijk gezegd wel even, vooral omdat wij destijds een stuk minder hebben betaald. Maar aan de andere kant is het voor de kwaliteit, service en de uitstraling wel een stuk logischer.

Eten en drinken

Bij Brasserie Tsar kun je iedere ochtend terecht voor een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet om je dag goed te beginnen. Dit ontbijt wordt dagelijks vers bereid met onder andere een aantal lokale producten als Zaanse rookkaas, Duyvekater of Zaanse mosterd. In de periode dat wij er waren was de bar helaas nog gesloten wegens de corona maatregelen. Dus daarvoor zullen we nog een keer terug moeten. Maar ook in het restaurant kun je prima terecht voor een lekker drankje en hapje na het eten.

Ontbijten bij Brasserie Tsar

Omgeving

Doordat het Zaan hotel direct naast het station ligt, zijn er eindeloos veel mogelijkheden qua uitstapjes. Herleef bijvoorbeeld de 18e en 19e eeuw bij de Zaanse schans, waar je met de trein al in 5 min kunt zijn. Verder ben je binnen 12 minuten in onze hoofdstad Amsterdam. Vanaf centraal kun je je reis vervolgen door verschillende musea te bezoeken, te gaan winkelen of een strandwandeling te maken

Ben jij binnenkort van plan om een weekend weg te plannen? Dan is een overnachting in het Zaan Hotel zeker een aanrader!

www.ernestinaelisabeth.nl

Wil je meer lezen over Reizen? Dat kan hier!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *