Europa, Reizen

9x Praag tips voor een stedentrip

Begin dit jaar had ik het er met een vriendin over om samen een weekend weg te gaan. Al snel maakten we van dit idee een plan en boekten een stedentrip naar Praag met de nachttrein. Weer een ervaring rijker deel ik in deze blog graag onze Praag tips voor een stedentrip!

Struin door het Oude Stadsplein van Praag

Het Oude Stadsplein is het centrale plein van de oude binnenstad van Praag. Struin rond door de oude binnenstad, snuister wat rond in winkeltjes en je komt vanzelf terecht op dit historische plein. Kijk vooral omhoog en bewonder de historische architectuur van de Tynkerk maar sla vooral de astronomische klok niet over.

Bekijk de Astronomische klok

Wanneer je veel mensen op één plek ziet stilstaan kijk dan vooral mee hun richting op. Grote kans dat zij de astronomische klok al hebben gevonden. Dit ingenieus uurwerk zit verwerkt in het Oude Raadhuis waar je ook naar binnen kan. Wat deze klok zo bijzonder maakt zijn een paar dingen. Naast de tijd laat het ook de stand van de zon en maan zien en komen bij het verstrijken van ieder uur kleine poppetjes tevoorschijn uit de luikjes. Om deze te zien blijven velen stil staan bij dit fenomeen, maar wat mij betreft is het niet de moeite waard om voor te wachten. Loop je er toevallig langs en slaat de klok bijna een nieuw uur kan het uiteraard geen kwaad om even stil te staan.

Tip: het Oude Raadhuis is te bezoeken en je kunt omhoog in de toren voor een prachtig uitzicht.

Praag tips stedentrip: Proef de Trdelnik

De Trdelnik, deze zoete lekkernij komt oorspronkelijk uit Slowakije maar is vooral in Tsjechië een populaire snack geworden. In Praag kun je er in ieder geval niet omheen, overal kom je ze tegen en wat de keuze voor jouw eerste Trdelnik niet makkelijk maakt. In de basis is het een holle deegrol die gegaard wordt boven het vuur en vervolgens door de suiker of kaneel wordt gerold. De meeste tentjes breiden ze nog uit door de chimneys te vullen met ijs, slagrom of fruit. Wij haalden de onze bij Good Food. Het ‘hoorntje’ was minder zoet dan ik had verwacht maar alles bij elkaar is het zeker een aanrader!

Maak een reservering bij Teresa U Prince

Geen zin om de toren te beklimmen, maar wil je wel het plein bekijken vanaf een uitzichtpunt. Je kunt een reservering plaatsen bij de rooftopbar Teresa U Prince. Vanaf daar heb je prachtig uitzicht over het Oude Stadsplein wat je kunt combineren met een heerlijk drankje. Maak je graag ‘instagrammable’ foto’s? Ook daar is dit terras perfect voor, dus zeker de Praag tip voor jouw stedentrip.

Loop over de Karelsbrug

De beroemde Karelsbrug: de verbinding tussen de oude stad, Mala Strana en het kasteel. De brug is gebouwd in 1357 en onderweg kom je 30 beelden tegen die heiligen uit de Tsjechische geschiedenis vertegenwoordigen. Rond de middag is het erg druk op de brug en dus is het aan te raden om vlak voor zonsondergang de oversteek te maken.

Tip: Wil je Praag ook vanuit deze hoek van hoger bekijken? Ook de Old Town Bridge kun je beklimmen.

In de buurt van de brug kun je de smalste straat van Praag vinden. Deze is slechts 50 cm breed en heeft een eigen stoplicht om te voorkomen dat mensen elkaar kruisen.

Bezoek de Praagse Burcht

De Praagse Burcht is één van de grootste burchten van de wereld en daardoor ook de populairste bezienswaardigheid van Praag. De Sint Vituskathedraal is de echte eyecatcher dus sta daar zeker even stil en neem de architectuur in je op. In de buurt van de Burcht vind je het populaire ‘Gouden Straatje’ waar je kunt binnenkijken bij vroegere arbeidershuisjes waar goudsmeden woonden.

Drink Starbucks met een uitzicht

In de buurt van de Praagse Burcht vind je een Starbucksen dat is niet een zoals je gewend bent. Deze Starbucks is er een met het mooiste uitzicht over Praag en dus zeker de moeite waard om plaats te nemen. Vanaf het plein is het terras al te zien maar het restaurant zit goed verstopt. Loop over het terras richting de trap naar beneden. Daar vind je een paar zitplaatsen en nog een klein terras. Deze heeft alleen minder uitzicht dan het grote terras en daarom besloten wij om, ondanks de kleine bui, daar te gaan zitten.

Bekijk het Dansende Huis

In dit lijstje met Praag tips voor je stedentrip mag het Dansende Huis niet ontbreken. Een bijzonder gebouw door haar vreemd gebogen vormen. De inspiratie zou voortkomen uit een dansend stel waarbij het glazen deel de vrouw is met haar zwierende jurk en het andere deel uiteraard de man die haar ondersteunden. Een uniek verhaal voor, wat ikzelf vind, een uniek gebouw.

Boek een fietstour tijdens je Praag stedentrip

Voor bijna al mijn stedentrips boek ik een fietstour op de eerste dag. Voor mij een ideale manier om in een korte tijd veel bezienswaardigheden mee te krijgen en een beetje geschiedenis op te doen. De overige dagen besteed ik dan graag door te genieten van de vakantie en terug te gaan naar de plekjes die ik tijdens de fietstour heb gemist. In Praag kun zitten de grootste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar en daarom boekten wij een Verborgen Praag Fietstour. Een echte aanrader dus om ook de plekken te ontdekken waar je zelf niet zo snel aan zal denken.

Tijdens deze stedentrip naar Praag heb ik volop mogen genieten van de stad. Het waren dan ook 3 heerlijke dagen. Wel is 3 dagen naar mijn mening te weinig om deze bijzondere stad te ontdekken en daarom plan ik zeker nog een keer een trip hiernaartoe om meer Praag tips te ontdekken. Binnenkort zal ik in ieder geval onze ‘5-daagse’ trip naar Praag uitgebreid met je delen inclusief mijn ervaring met de nachttrein.

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips voor een stedentrip? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *