Fashion

Deze 5 dingen staan op mijn Parijs bucketlist als modeliefhebber

Parijs staat voor velen bekend als de stad van de lichten maar voor modeliefhebbers staat zij bekend als de mode hoofdstad van de de wereld. En dat is ook niet zo gek want Parijs is dé stad waar de Haute Couture vandaan komt en waar vele grote modemerken hun ateliers vestigen. Voor een modeliefhebber, zoals ik, kun je je uren vermaken in deze wereldstad. Weet je niet waar je moet beginnen? Ik deel mijn Parijs bucketlist als modeliefhebber graag met je!

Palais Galliera

Palais Galliera kent vele namen maar staat het best bekend als hét mode museum van Parijs. Het museum bevind zich in het centrum van Parijs en is dus prima te combineren tijdens jouw stedentrip! Niet alleen het museum is een bezoek waard maar ook het 18-eeuws herenhuis waar de tentoonstelling zich in vestigt is een parel voor het oog. Neem het prachtige gebouw in je op, struin door de naastgelegen tuin, geniet van een drankje en neem de geschiedenis van de mode in je op!

La Galerie Dior

Vele modehuizen die gevestigd zijn in Parijs toveren hun oude ateliers om tot een museum. Zo ook Dior. Volgens vele mede modeliefhebbers hoort La Galerie Dior bovenaan op je Parijs bucketlist voor modeliefhebbers staan. De galerie omvat een rijke geschiedenis van het merk Dior en heeft vele ontwerpen tentoongesteld. Na het bezoeken van de galerie kun je zelfs terecht in het café waar je gepersonaliseerde gebakjes en drankjes kunt krijgen. Compleet in Dior style. Voor een bezoek aan La Galerie Dior zal je wel wat geduld moeten hebben. De galerie is namelijk zo populair dat er soms een wachtrij van 1 á 2 uur staat voor staat om binnen te komen.

YSL café

Steeds meer grote modehuizen zetten voet in de horeca en openen thema restaurants. Ook Yves Saint Laurent kon hier niet in achterblijven en opende in 2019 een coffee bar. Je kunt hier terecht voor een koffie to go met een gebak of zoet broodje. De coffee bar vind je naast de Saint Laurent boetiek in Rue du 29 Juillet. Ideaal om even langs te wippen na het bezoeken van het Louvre!

Galerie La Fayette

Galerie Lafayette is een van de meest bekende warenhuizen in Parijs. Dit warenhuis is het hele jaar rond zeker de moeite waard om te bezoeken. Rond de feestdagen nemen de spectaculaire etalages je mee in een sprankelende wereld doordat ze flink uitpakken met hun versiering. Daarnaast kun je in de lente/zomer terecht op het dakterras waar je gratis geniet van uitzicht over de stad.

De Parijse Passages

In Parijs vind je verschillende unieke passages waar je heerlijk kunt winkelen. De bekendste zijn Galerie du Palais-Royal, Galerie Vivienne en Galerie Vero-Dodat. In deze passages vind je vele plaatselijke boetiekjes, boekwinkels, antiekwinkels en cafés. Perfect voor een slow Parijs middagje winkelen als een echte Parisienne.

Bonus: Louis Vuitton Exhibition

Tot 7 januari vind je in Parijs de Louis Vuitton Dream Exhibition. In het hoofdkantoor van dit modemerk word je meegenomen door de ontwerpen van de laatste jaren. Zie je de collecties die gedragen zijn door de bekendste celebrities en kun je genieten van de heerlijke creaties van Patissier Maxime Frederic.

Een bezoek aan het Galerie La Fayette, de LV exhibition én het YSL café staan voor mijn aankomende stedentrip erg hoog op mijn Parijs bucketlist als modeliefhebber. Benieuwd welke van deze punten ik zal afstrepen? Op mijn instagram pagina neem ik je graag mee! En natuurlijk zal ik ook op korte termijn een uitgebreid travel guide met je delen.

ernestinaelisabeth.nl

Ben jij benieuwd naar meer tips voor jouw volgende reis? Die vind je op de reizen pagina!

*Dit artikel is aangevuld/geüpdate na de eerste publicatiedatum

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *