Europa, Food, Reizen

Restaurant tips Praag voor jouw stedentrip

Ontbijt

Voor het ontbijt heb ik weinig restaurant tips in Praag omdat wij ontbeten in ons hotel. Maar overnacht je toevallig ook tijdens je verblijf in het a&o hotel dan raad ik het zeker aan om het ontbijtbuffet bij te boeken. Zoek je een meer budget oplossing voor het ontbijt? In de buurt van het hotel vind je een lidl waar je een goed ontbijt to go zou kunnen kopen.

Lunch

Bistro Monk

In de buurt van het centrale plein maar verstopt achter een steegje vind je Bistro Monk. In onze zoektocht naar een plek om te lunchen kwamen we hier bij toeval langs. Het is een niet al te grote ontbijt- en lunchroom en bij mooi weer tellen ze een klein terras. Wij kozen voor de eggs benedict, een monk superfood bowl en een cappuccino. Dit samen kostte ons 702 CZK, omgerekend ongeveer €30,-

Teresa U Prince

De mooiste rooftop bar van Praag én met de beste uitzicht vind je bij Teresa U Prince. De ingang vind je recht tegenover de welbekende astronomische klok. Eenmaal binnen loop je door het restaurant richting de lift naar boven. De menukaart bevat verschillende (warme) gerechten en heerlijke maar vooral betaalbare cocktails. Wij gingen hier voor een sex on the Beach, Gin & Tonic en Merel nam een truffelpasta.

Let op: Wil je ervan verzekerd zijn dat je zo’n te gekke foto kunt maken? Reserveer dan voor een laat ontbijt stipt rond 11:00u. In de middag kan dit deel van het terras namelijk worden afgesloten voor een VIP gelegenheid.

Cafe Chloe

In bijna elke stad vind je er wel een, dé Instagram hotspot waarbij je je waant in een roze wereld. Ook in Praag vind je deze plek in Café Chloe. Het roze interieur, de toefjes roze in het eten en de rozenmuur, je vindt het hier allemaal! Helaas hadden wij te weinig tijd om naar deze plek te gaan, maar voor de volgende keer staat hij als prio op de lijst.

DINER

Deer Restaurant

In hetzelfde straatje als waar Bistro Monk zit vind je Deer Restaurant. Mijn ogen waren hier al op gestuit tijdens de lunch door hun binnentuin en dus besloten we hier te gaan zitten. Door de menukaart kwamen we erachter dat ze vallen onder dezelfde eigenaar als Hotel U Prince. Dus wil je genieten van hun heerlijke gerechten zonder het uitzicht. Ga dan vooral hiernaartoe!

Restaurant Můstek

Heb jij tijdens jouw stedentrip naar Praag zin in een typisch Tsjechisch gerecht? Dan raad ik je aan om naar binnen te stappen bij Restaurant Můstek. Dit restaurant heeft namelijk vele traditionele Tsjechische gerechten op de menukaart en dat ook voor een betaalbare prijs.

Pivovar Národní

Ben je op zoek naar een budget restaurant, dan raad ik je Pivovar Národní aan. Deze kregen wij tijdens onze fietstour als tip en besloten er de laatste avond naartoe te gaan. De kwaliteit ligt wel iets lager dan dat we de dagen hiervoor aan gewend waren. Maar dat is erg logisch want voor 2 hoofdgerechten en 2 drankjes betaalden wij omgerekend €40 inclusief tip.

Disclaimer: Mogelijk ligt het bedrag iets lager of hoger. Wij hadden de rekening door 3 gedeeld en niet gekeken naar wat iedereen exact heeft gehad, maar dit haalt niet weg dat je per koppel onder de €50 kan zitten voor een maaltijd.

Zoetigheden

Petite France Boulangerie

Ben jij helemaal verzot op franse zoete lekkernijen? Dan is deze Petite France Boulangerie echt iets voor jou! Wij kwamen er langs op onze route naar het dansende huis en konden het niet laten om hier te gaan zitten. Alles klopt gewoon voor dit kleine cafétje en ik ben helemaal weg van de gebaksvitrines, de lichtgroene kleur en de inrichting.

Restaurant tips Praag: Good Food

Je bent niet in Praag geweest als je geen Trdelnik hebt gehad. De Trdelnik, is een krokante deegrol die boven een vuurtje wordt gerookt. Eenmaal klaar worden ze vaak gerold in een mengsel van kaneel, suiker en amandelen. Als extra aanvulling kun je ze bij veel tentjes laten vullen met ijs of slagroom en een extra topping. Wij haalden de onze bij, misschien wel de benkendste bakkerij, Good Food en kozen voor de Chimney Paris en Chimney King.

Cocktails

Bezoek de Robot of Ice Bar

Wij gingen niet naar de Ice Bar omdat we hier veel te zomers voor gekleed waren. Maar anders waren we ook daar naar binnen gegaan voor nog een drankje.

Dear Mother in Law (Milá tchýně)

Veel Praagse hotspots liggen in de oude stad en daardoor kun je Praag prima per voet ontdekken. Zo ook deze cocktailbar die je om de hoek vindt van de Petite France Boulangerie. Ga naar binnen en loop via de trap naar beneden en je komt terecht in een gezellig cafétje dat aanvoelt als een bruin café.

Breng jij tijdens jouw stedentrip naar Praag een bezoek aan een van deze restaurants? Laat mij vooral weten wat jouw ervaringen zijn!

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer tips voor jouw volgende vakantie? Je vindt ze op de reizen pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *