Europa, Food, Reizen

Restauranttip: Maxime Frédéric at Louis Vuitton

Staat er aankomende maand bij jou een (steden)trip naar Parijs op de planning? Voeg dan zeker een bezoek aan het Maxime Frédéric at Louis Vuitton café toe aan je to do lijst.

Voor ons vertrek deelde ik in dit artikel al met je dat een bezoek aan het Louis Vuitton dream Exhibition op mijn bucketlist stond. Deze exhibition is gehuisvest in het hoofdkantoor van Louis Vuitton tegenover het warenhuis Samaritaine. Na de rondleiding door de tentoonstelling kun je plaatsnemen in het café dat in samenwerking met Pattisier Maxime Frédéric is opgesteld.

Maxime Frédéric

De naam doet misschien niet meteen een bel rinkelen maar Maxime Frédéric is een expert op het gebied van verfijnde chocolade. In 2022 werd hij uitgeroepen tot beste banketbakker van het jaar en is inmiddels de hoofd banketbakker van de drie restaurants in het Cheval Blanc. Maxime is van Normandische afkomst en is opgegroeid op zijn familieboerderij. In zijn creaties vind je altijd een subtiele hint van zijn Normandische afkomst terug.

In samenwerking met Louis Vuitton heeft hij voor het café een uitgebreide collectie samengesteld van patisserie, chocolaatjes en, sinds november, lunch gerechten.

Louis Vuitton café

Het Maxime Frédéric at Louis Vuitton café bevat een luxe en stijlvolle uitstraling. Het is gelegen in het hart van de modehoofdstad en biedt dankzij de open ramen een prachtig uitzicht op de stad. Het café combineert de elegantie van het merk Louis Vuitton met de verwennerij van de Franse keuken.

Op de menukaart vind je dus de heerlijke en bijzondere creaties van Maxime Frédéric. Hij heeft voor het café een assortiment van 7 gebakjes samengesteld die voldoen aan een smaak explosie en worden gepersonaliseerd met typische kenmerken van het Louis Vuitton merk. Ook de warme drankjes en het servies worden voorzien van typische LV kenmerken wat bijdraagt aan de luxe ervaring.

Naast het zitgedeelte, waar je kunt genieten van de heerlijke creaties van patissier Maxime Frédéric, beschikt het Louis Vuitton café ook over een cadeau- en chocoladewinkel. Hier kunnen gasten terecht om een speciaal samengestelde collectie Louis Vuitton producten te ontdekken en eventueel te kopen. Van handtassen en verzamelbare Vivienne-poppen tot gepersonaliseerde chocolaatjes om thuis verder te genieten van deze luxe je vindt het allemaal bij de Louis Vuitton Dream exhibition!

Voor Parijse termen vond ik de prijzen van het restaurant voor een koffie break erg meevallen. Uiteraard ligt het aanzienlijk hoger dan bij een laag- of middenklasse café maar voor de kwaliteit die je krijgt vind ik dat het café een nette prijs hanteert. Wij betaalden met vier personen € 110,- euro en hadden een luxere koffie, gebakje en karaf water. De lekkerste? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Ik bestelde het populairste gebakje; de chocolate entremets, en die was verrukkelijk! Dit gebakje is heerlijk romig, puur van smaak en bevat een combinatie van cacao uit Peru, Vietnam en Madagascar. De mannen bestelden een hazelnut entremets, vanilla entremets en chocolate éclair. De chocolate éclair was mijn minst favoriet uit de lijst en naast de chocolate entremets zou ik ook zeker de hazelnut entremets aanraden!

Het Louis Vuitton café is een aanrader voor elke modeliefhebber, liefhebber van eten of liefhebber van unieke ervaringen!

De exhibition en het café zijn tijdelijk te bezoeken in Parijs en volgens mij staat de sluitingsdatum nu op 7 januari ’24. Maar de vorige sluitingsdatum van 15 november ’23 is ook al eens wegens succes verlengd. Dus wie weet kun je later in 2024 ook nog wel genieten van een bezoek aan het Maxime Frédéric at Louis Vuitton café.

ernestinaelisabeth.nl

Benieuwd naar meer heerlijke restauranttips zoals deze? Je vindt ze op mijn food pagina!

Over auteur

Ik ben Ernestina(26) en met mijn blog berichten neem ik je (wekelijks) mee in mijn leven. Hier vind je alles wat ik graag met je wil delen van een nieuwe outfit tot aan mooie reizen die ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *